Güney Afrika’nın bankacılık ve sigorta sektörleri siber saldırılarla boğuluyor

Güney Afrika'daki sigorta şirketlerinin yaklaşık %50'si artan e-posta kimlik avı vakalarıyla başa çıkmaya hazırlıksız.

Bankacılık ve sigorta sektörlerinin büyümesi Güney Afrika ekonomisi için iyi haber olsa da yeni araştırmalar siber suç riskinin büyük oranda arttığını gözler önüne seriyor. Siber savunma firması EasyDMARC tarafından 8 Eylül’de yayınlanan anket bulguları, bankalar sahtecilik saldırılarını savuşturmak için mücadele ederken, Güney Afrika’daki sigorta şirketlerinin yaklaşık %50’sinin artan e-posta kimlik avı vakalarıyla başa çıkmaya hazırlıksız olduğunu gösteriyor.

Yüksek bütçeler ne yazık ki korunmak için yeterli değil

Güney Afrika bankalarının 2021’de %95 ile %224 arasında net kar artışları kaydetmesi onları siber korsanlar için daha da çekici hale getirdi. Ülkedeki toplam bankacılık varlıkları Mart 2020 sonunda %16.36 artarak 388.2 milyar dolara ulaştı. 35 Güney Afrika sigorta şirketinden sadece 18’inde e-posta doğrulaması için bir DMARC politikası uygulanıyor. Bu, sigorta şirketlerinin yalnızca %51.42’sinin, kendi adlarına girişilen kimlik avı, kimlik sahtekarlığı ve spam saldırılarına karşı hazırlıklı olduğu anlamına geliyor.

Bir EasyDMARC temsilcisi saldırılar daha karmaşık hale geldiğinden, daha yüksek siber güvenlik bütçelerinin tek başına siber suçlara karşı savaşı kazanamayacağını belirtiyor. “E-posta güvenlik bütçesi büyürken, kötü aktörlerin çabası da artıyor. Araştırma ekibi, siber güvenlik tehditlerinin üstünde kalmak, akıllı strateji ve ileriyi düşünmeyi gerektirir.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu