Güney Kore, Tesla’ya 2,2 milyon dolar para cezası verdi

Güney Kore, Tesla'ya düşük sıcaklıklarda araçların daha kısa menzillerini açıklamadığı gerekçesiyle 2,85 milyar Won para cezası verdi.

Tesla, Güney Koreli bir düzenleyicinin, düşük sıcaklıklarda elektrikli araçlarının daha kısa menzillerini açıklamadığı için şirkete 2,85 milyar Won para cezası vereceğini söylemesinin ardından bir darbe daha aldı. Kore Adil Ticaret Komisyonu, Tesla EV menzillerinin, şirketin çevrimiçi olarak belirttiği menzillere kıyasla soğuk havalarda yüzde 50,5’e kadar düştüğünü söylüyor.

Elde edilen bilgilere göre, Tesla’nın araçlarının menzilini tek bir şarjla, Supercharger’ların performansını ve içten yanmalı motorlu araçlara karşı yakıt maliyeti etkinliğini abarttığı iddia ediliyor. Ayrıca KFTC, Tesla’nın bunu Güney Kore web sitesinde Ağustos 2019’dan beri yaptığını ve son zamanlarda da arttığını söyledi. Çalışmalar, bütün EV’lerin menzillerinin daha soğuk havalarda önemli ölçüde düşebileceğini gösteriyor, çünkü bu arabalara güç sağlamak için kullanılan pil aynı zamanda iç mekanı da ısıtıyor. Bu durum da ister istemez menzil aralıklarını değiştiriyor.

Güney Kore Çevre Bakanlığı’ndan alınan verilere dayanarak, yerel bir tüketici grubu 2021’de soğuk havalarda çoğu EV’nin menzilinin yüzde 40’a kadar düştüğünü belirtiyor. Yerel haberlere göre Tesla’nın araçları bu yıl en büyük düşüşü gördü. Fakat Tesla’nın yorum için ulaşılabilecek bir iletişim departmanı bile yok.

Para cezası nispeten küçük olsa da bu durum yine de Tesla için kötü bir haber. Şirket son üç ayında 405 binden fazla EV teslimatı için üç aylık yeni bir rekor kırdı. Ancak analistler, Tesla’nın geçen çeyrekte 418 bin EV teslim etmesini bekliyorlardı. Salı günü, hisseleri bir gün öncesine kıyasla yüzde 10’un üzerinde düştü. Genel olarak baktığımızda da şirketin hisse fiyatı son 12 ayda yüzde 72 oranında azaldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu