Hangi teknoloji devi en yüksek maaşı veriyor?

Teknoloji sektörünün önde gelen şirketleri, yazılım mühendislerine yüksek ücretler sunuyor.

Teknoloji sektörünün liderleri arasında yer alan Amazon, Apple, Google, Meta ve Microsoft, yazılım mühendislerine yüksek ücretler sunmalarıyla gündemde. Teknoloji sektörü kariyer sitesi Blind’in verilerine göre, bu beş dev şirket giriş seviyesi pozisyonlarda yazılım mühendislerine cömert ücret paketleri sunuyor.

Google başı çekiyor

Giriş seviyesi pozisyonlar için ortalama yıllık ödemeler (maaş, ikramiye vb. ödemeler dahil) sıralamasında Google, rakiplerini geride bırakarak ilk sırada yer alıyor. Google, yazılım mühendislerine yıllık ortalama 184.000 dolar ödeme yapıyor. Google’ı sırasıyla Meta (179.000 dolar), Amazon (159.000 dolar), Apple (142.000 dolar) ve Microsoft (141.000 dolar) takip ediyor. Bu veriler, maaşı, eşitliği ve her türlü ikramiyeyi içeriyor.

Yazılım mühendislerine büyük ilgi

Ancak, en üst seviyedeki mühendisler için ödenen en yüksek ortalama toplam ücrette farklı bir sıralama göze çarpıyor. Blind’in verilerine göre, Meta, yazılım mühendislerine yıllık ortalama 780.000 dolarlık bir ücret sunarak en fazla parayı ödeyen şirket konumunda. Onu Amazon (691.000 dolar), Google (655.000 dolar), Apple ve Microsoft (her ikisi de 500.000 dolar) izliyor.

Blind, ilginç bir başka gözlem de sunuyor. Örneğin, Amazon, ödeme aralıklarının çeşitliliği nedeniyle mühendisten mühendise büyük ücret farklılıkları gösterebilen bir şirket olarak öne çıkıyor. Apple ise diğer şirketlere göre daha düşük ödeme yapmasına rağmen, ödeme aralıklarının tutarlı ve adil olduğu görülüyor. Meta’da ise yazılım mühendislerinin hızlı bir şekilde seviye atlayabildiği gözlemleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu