Hindistan Borsası, siber saldırılara karşı güvenlik yatırımını öneriyor

Hindistan Borsası Güvenlik Başkanı Ajay Tyagi, geçtiğimiz günlerde siber güvenlik konusuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hindistan Borsası Güvenlik Başkanı Ajay Tyagi, geçtiğimiz günlerde siber güvenlik konusuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Tyagi, son yıllarda teknolojinin hayatın farklı alanlarında da kullanılmaya başlandığını pandeminin de bu süreci hızlandırdığını belirtti. Dijital bankacılık, çevrimiçi ödeme, mobil uygulamalar, internet temelli ticaret gibi konuların tavan yaptığı günümüzde Tyagi, siber güvenlik konusunun sürekli olarak birinci öncelik olması gerektiğinin altını çizdi: “Gerek kurum içi, gerek kurum dışı olarak siber güvenlik konusunda uzun soluklu bir maraton koştuğumuzu temas ettiğimiz tüm kişi ve kurumlara aktarmaya çalışıyoruz.”

Domino etkisi

Tyagi, siber saldırılar nedeniyle finans alanında yaşanılan aksaklıklar borsa başta olmak üzere birçok altyapının işleyemez hale geldiğini ve bunun artık pandemi sonrası yeni normalde kabul edilemez olduğunu ifade ediyor: “Finans sistemi adeta domino taşlarından oluşan bir ekosistem. En ufak bir aksaklık tüm sistemi kilitliyor. Bu nedenle tüm kurumların siber güvenliğe yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Aksi halde siber terör nedeniyle birçok ülke, ciddi pazar kayıplarına maruz kalacak. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda devreye soktuğumuz siber güvenlik sistemiyle daha yakın ilişkiler kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Şimdi kurumlar için siber güvenlik eğitimleri düzenleyeceğiz. Ayrıca bakış açısı olarak siber güvenliği bir seferlik bir proje olarak ele almak yerine ona bir maraton gibi yaklaşmak gerekiyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu