Hindistan, Google’a 162 milyon dolar para cezası verdi

Hindistan’ın Google’a kestiği ceza, Komisyon'un mobil cihaz işletim sistemleri ve erişilebilen uygulamalar araştırmasından sonra geldi.

Hindistan Rekabet Komisyonu, Android mobil cihaz ekosistemindeki birden fazla pazardaki baskın konumunu kötüye kullandığı için Google’a ceza verdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada Google’a kesilen ceza 161.5 milyon dolar olarak açıklandı. 

Hindistan’dan Google’a Dev Ceza

Hindistan’ın Google’a kestiği bu ceza, Komisyon’un mobil cihaz işletim sistemleri, Android’den erişilebilen uygulama mağazaları, web arama hizmetleri, işletim sistemine özgü olmayan mobil web tarayıcıları ve çevrimiçi video barındırma platformları için yerel pazarları araştırmasından sonra geldi. 

Komisyon, Google’ın beş pazarda da baskın olduğunu tespit etti ve Android lisans sahiplerinin Google’ın uygulamalarını dahil etmesini gerektiren Mobil Uygulama Dağıtım Sözleşmesi (MADA) gibi araçlarla bu konumu korumak için çalıştığını belirtti. Hindistan Rekabet Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“MADA, en belirgin arama giriş noktalarının -arama uygulaması, widget ve Chrome internet tarayıcısının- Android cihazlarına önceden yüklediğini ve bu da Google’ın arama hizmetlerine rakiplerine göre önemli bir rekabet avantajı sağladığını tespit ettik. Bununla birlikte Google’ın mevcut Android politikalarıyla birlikte Android cihazlarında Google’ın kendi uygulamaları olan Google Drive ve YouTube gibi uygulamalarla diğer rakip uygulamalara karşı önemli bir rekabet üstünlüğü sunuyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu