Honda’dan geleceğin araçları: CES 2024’te tanıtılan 0 serisi EV konsept modelleri!

Bu araçlar, Honda'nın yeniden tasarlanmış 'H' logosuna sahip olacak, bu logo sadece şirketin EV serisinde kullanılacak.

Honda, CES 2024’te, geleceğin elektrikli araçlarına bir göz atma fırsatı sundu. Şirket, 0 Serisi adını verdiği iki konsept elektrikli araç modeli tanıttı: Saloon sedan ve Space-Hub minivan. Saloon, Kuzey Amerika pazarlarına 2026’da giriş yapacak ve sonrasında Asya, Avrupa, Ortadoğu, Güney Amerika ve Afrika’daki alıcılara ulaşacak. Bu araçlar, Honda’nın yeniden tasarlanmış ‘H’ logosuna sahip olacak, bu logo sadece şirketin EV serisinde kullanılacak.

Honda EV CES 2024
Honda EV CES 2024

Saloon, amiral gemisi konsept EV olarak aerodinamik bir tasarıma ve yere yakın bir yapıya sahip. Space-Hub ise daha kutu şeklinde bir tasarıma sahip ve oturma düzeni, yolcuların birbirlerine dönük olduğu şekilde tasarlanmış. Honda, Space-Hub’un geniş iç mekanı hakkında daha fazla ayrıntı vermedi ve bu konseptten esinlenerek bir araç üretip üretmeyeceği konusunda henüz bir bilgi paylaşmadı.

Her iki araç da Honda’nın Sensing Elite yazılımı ile eşleşen ileri sürücü yardımcı sistemlerine sahip olacak. On yılın sonlarına doğru, 0 Serisi’nin yapay zeka entegrasyonu ile otomatik sürüş özellikleri kazanması bekleniyor. Aynı zamanda, Honda batarya teknolojisinde önemli iyileştirmeler yapmayı planlıyor. Bu iyileştirmeler arasında, bataryanın %15’ten %80’e kadar sadece 15 dakikada hızlı şarj edilebilmesi ve 10 yıl içinde batarya bozulmasının %10’un altında kalması gibi hedefler bulunuyor. Bu hedefler, EV alanında biraz geç kalmış bir şirket için oldukça iddialı.

İlgili Makaleler

CES 2024’ten Las Vegas’ta canlı olarak aktarılan bu haber, otomotiv sektöründeki en son gelişmeleri gözler önüne seriyor. Honda’nın bu yenilikçi elektrikli araç konseptleri, elektrikli araçların geleceği ve sürdürülebilir ulaşım konusundaki tartışmaları daha da ileriye taşıyabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu