Honda, arabalarında Google’ın Android Automotive’ini kullanacak

Honda arabalarında kullandığı yazılımlarda ilk defa Google'la anlaştı. Anlaşma üzerine 2022'den itibaren üretilen araçlarında Google Android Automotive yazılımının yer alacağını bildirdi. Anlaşılan o ki Google arabalar için ürettiği yazılımlarda bünyesine yeni bir otomobil üreticisi devini kattı.

Honda, Google sesli asistanını da içeren Google’ın entegre Android Otomotiv İşletim Sistemi ile donatılmış otomobilleri piyasaya sürmeye başlayacak. Bir diğer dikkat çeken özellik ise şirket sadece otomobil yazılımında değil araç içi bilgi-eğlence sistemlerinde de Google’ı kullanıcak. Bu sistemlerde en dikkat çeken özellik ise araçlar navigasyon desteğini de Google Haritalar’dan alıcak.

Japon otomobil üreticisinin Android Automotive özelliğine sahip ilk araçları gelecek yıl piyasaya çıkacak. Ancak şirket, bu sistemin ilk olarak hangi modellerde yer alacağını henüz açıklamadı.

The Verge’e yaptığı açıklamada Honda sözcüsü, “Google Asistan, Google Haritalar işlevi ve Google Play aracılığıyla sunulan diğer araç içi uygulamalar gibi özellikleri daha kolay kullanma yeteneği de dahil olmak üzere Google’ı araç hizmetlerine daha iyi entegre etmek için Google ile iş birliği yapacağız.” dedi. Android Automotive’in Android Auto’dan farklı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Android Auto, sadece ayrı bir bilgi-eğlence sistemi olmaktan ziyade eşleştirilmiş bir akıllı telefondan yansıtılan bir sistem.

İlgili Makaleler

Şu anda, bu entegre Android Automotive sistemi, Polestar 2 ve Volvo XC40 Recharge’da kullanılıyor. Ancak Google, Ford, General Motors ve daha fazlası gibi otomobil endüstrisindeki diğer önemli oyuncularla, gelecekte bu sistemi varsayılan işletim sistemi olarak kullanan milyonlarca araçla sonuçlanacak anlaşmalar yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu