Sony ve Honda, elektrikli araçlarını 2026’da piyasaya sürecek

Ortaklaşa geliştirilen EV'ler, araç içi yazılım ve eğlenceye odaklanarak Honda'nın ABD fabrikalarında üretilecek.

Sony ve Honda, ortak geliştirdikleri elektrikli araçlarını 2026’nın başlarında ABD’de piyasaya sürmeyi planladıklarını duyurdu.

ABD, EV’ler için gelişmiş bir pazar olması nedeniyle satışa çıkacak ilk yer olarak belirlendi. Arabalar daha sonra aynı yıl içinde Japonya’da ve ardından Avrupa’da satışa çıkacak. Araçlar için ön siparişler, 2025’te açılacak ve satışlar ve araç özelleştirmesi çevrimiçi kanallardan yapılacak.

İki Japon şirketi, Sony Honda Mobility adını alacak şirketle bu yılın başlarında %50-50’lik yeni bir girişim üzerinde birlikte çalışacaklarını duyurdu. İş birliği, Honda’nın otomobil üretimindeki uzmanlığını Sony’nin ise sensörler, yazılım ve eğlence alanlarındaki hüneriyle birleştirmeyi amaçlıyor. Şirketler, güçlerini birleştirerek ABD’deki Tesla ve Çin’in BYD’si gibi daha yeni EV üreticilerini yakalayabileceklerini umuyorlar.

İlgili Makaleler

Honda Mobility başkanı Yasuhide Mizuno, “Araçların ilk teslimatının, 2026 baharında Kuzey Amerika’da olması bekleniyor. Japonya’da teslimatın 2026’nın ikinci yarısında başlaması planlanıyor” dedi. Mizuno, otomobillerin bileşenlerinin “yüksek katma değeri” ile eşleşen “makul bir miktarda” fiyatlandırılacağını da sözlerine ekledi. Sony yöneticisi Izumi Kawanishi ise, araçların geliştirilmesinin mobil alanın yalnızca fiziksel bir ulaşım aracı olarak değil, aynı zamanda bir eğlence ve duygusal alan olarak değerine odaklanacağını vurguladı. 

Sony-Honda otomobillerinin üretimi, Honda’nın ABD’deki 12 tesisinden birinde gerçekleştirilecek, ancak planlanan hacim hakkında henüz bir ayrıntı paylaşılmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu