General Motors ve Honda Japonya’da robotaksi hizmetini başlatacak

Cruise, otonom araç yazılımını Tokyo'da test etmek ve geliştirmek için Chevrolet Bolt tabanlı otonom araçları kullanacak.

GM ve Honda, Cruise isimli otonom sürüş iştirakleri ile Japonya’da sürücüsüz bir yolculuk paylaşım şirketi kuracaklarını duyurdu. İşte detaylar:

Cruise Origin yolculuğa hazır

Cruise Origin adlı otonom araç, Tokyo’da sürücüsüz yolculuklara imkan tanıyacak. Araç, direksiyon ve pedallar gibi sürücü ekipmanlarına sahip olmayan bir tasarıma sahip. GM, Honda ve Cruise iş birliğiyle tasarlanan bu araç, altı yolcuyu birbirlerine karşı oturtabiliyor.

2026’da hizmet vermeye başlayacak

Planlara göre, GM ve Honda’nın oluşturduğu şirket, 2026’da hizmet vermeye başlayacak. Cruise Origin araçlarıyla gerçekleştirilecek olan bu hizmet, Japonya’da otonom yolculuk paylaşım hizmetlerine öncülük edecek.

İlgili Makaleler

Honda, Cruise’a olan yatırımlarına 2018 yılında başladı ve Cruise’un otonom sürüş teknolojisi geliştirme sürecine katkı sağladı. Ayrıca, Honda ve GM, hidrojen yakıt hücresi geliştirme projeleri gibi farklı alanlarda da iş birliği yapıyor.

Otonom yazılım Tokyo’da test edilecek

Cruise, otonom araç yazılımını Tokyo’da test etmek ve geliştirmek için Chevrolet Bolt tabanlı otonom araçları kullanacak. Bu araçlar, gerektiğinde insan sürücü tarafından kontrol edilebilecek şekilde tasarlandı.

Bununla birlikte Cruise, yayalarla olan etkileşim konusundaki güvenlik endişeleri nedeniyle ABD’de bir federal soruşturmanın odak noktası haline geldi. Ancak Cruise CEO’su Vogt, otonom araçlarının insan sürücülerinden daha güvenli olduğuna inanıyor ve soruşturmacılarla iş birliği yapmayı dört gözle bekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu