HP yeni yazıcı portföyü ile kurumların işini kolaylaştıracak

HP Inc. yeni kurumsal yazıcı portföyünü Lizbon’da tanıttı. Şirketin özellikle endüstriyel kullanım için sunduğu HP PageWide ürünler etkinlikte oldukça dikkat çekti.

Derya COŞKUN/Lizbon

HP Inc. Görüntüleme ve Baskı Grubu Başkanı Enrique Lores, yeni yazıcıların kurumların doğru baskı çözümlerine ulaşmayı sağlamayı hedeflediğini söyledi. HP MEMA Bölgesi Baskı Sistemleri Genel Müdürü Robert Dinkelacker ise, insanların ihtiyaçlarını karşılayan verimli teknolojiler üretmek istediklerini belirterek, bu doğrultuda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Günümüzde ihtiyaç olanın, ortak içeriklerin yazılabildiği makineler yapmak olduğunu ifade eden Dinkelacker, yeni yazıcı portföylerinin de bu vizyonla şekillendiğini anlattı. Robert Dinkelacker, baskı güvenliğine de değinerek, kendileri için güvenliğin çok önemli olduğunu ancak HP olarak çevre duyarlılığını ön planda tuttuklarını söyledi.

Lizbon’da gerçekleştirilen etkinlikte şirket, Laser Jet yazıcılar, OfficeJet Pro yazıcılar ve HP PageWide markalı yazıcılarını gün yüzüne çıkardı. Özellikle PageWide modellere vurgu yapılan etkinlikte, DownStream Tasarım Müdürü Tim Larson, ‘HP PageWide yazıcılar kalite ve hız açısından beklentilerimizin ötesine geçmekle birlikte işimizde daha üretken olmamızı sağladılar. Görsel tasarım işindeki insanlar olarak oldukça talepkâr bir ortamda faaliyet gösteriyoruz. Dolayısıyla işlerimizin kağıt üzerindeki görünüşü çok önemli’ dedi. HP PageWide Teknology bugüne kadar aralarında büyük formatlı yazıcılar ve web baskı makineleri de dâhil olmak üzere HP yazıcılarından 140 milyarın üzerinde yüksek kaliteli dijital sayfa bastırdı. HP, önümüzdeki yılın başlarında A3 yazıcılar ve MFP’lerden oluşan yeni bir portföyle fotokopi pazarını yeniden tanımlarken PageWide Technology’nin gücünü kullanacağını açıkladı. PageWide teknolojisi sayesinde saniyede 10 milyon mürekkep parçacığı kağıt üzerine uygulanabiliyor. Bu sayede çok daha hızlı ve kaliteli baskılar ortaya çıkıyor. Dakikada 75 sayfa renkli ve siyah baskı kapasitesi sunan PageWide baskı cihazları yazıcılar arasında en düşük karbon ayak izine sahip olan cihazlar olarak göze çarpıyor.

Hem kapasite hem ekran büyüdü
HP kurumsal baskı portföyü yeni HP OfficeJet Pro ve HP LaserJet yazıcıları da içerisinde barındırıyor. Yeni nesil ürünlerde; hız, profesyonel siyah-beyaz baskı performansı ile doküman kalitesi ön plana çıkıyor. LaserJet ürünleri orijinal HP toner kartuşlarla birlikte gelirken, etkinlikte HP toner kartuşların üretiminin nasıl gerçekleştiği de anlatıldı. HP kartuşların orijinalliği baskının hızlı ve ince olmasını sağlıyor. Mürekkep kapasitesi yüzde 50 artırılmış durumda olan yeni yazıcılarda 4.3 inç boyutunda büyük bir ekran bulunuyor. Officejet Pro ürünlerinde mobil baskı vurgusu yapılırken, HP’nin daha büyük firmalara için ürettiği LaserJet ürünü de yeni tasarımıyla ön plana çıkıyor. Kapasitesi artırılan tonerlerin yanı sıra kapladığı alanla da yeni yazıcılar iş sürecine katkıda bulunacak şekilde lanse ediliyor. LaserJet ürünlerinde dikkat çeken bir başka ayrıntı ise USB bağlantı arabirimi… Yazıcının bir bilgisayara gerek duymadan çalışmasını sağlayan bu özellik ile cihaz bağlantısı olmadan baskı alınabiliyor.

manset3

HP PageWide Enterprise Renkli Yazıcı serisinde HP PageWide Enterprise Color 556 sfp ve HP PageWide Enterprise Color MFP 586 yer alıyor. Küçük, orta ve büyük işletmelerdeki 15 kişiye varan çalışma grupları için tasarlanan yazıcılar ayda 15 bin sayfaya varan oranda baskıyı dakika başına 75 sayfa hızında sunabiliyor. HP PageWide Pro 500 serisinde; HP PageWide Managed P57750dw MFP ve HP PageWide Managed P55250dw sfp yer alıyor. KOBİ’ler ve ayda 6 bine varan sayıda sayfa basan çalışma grupları için tasarlanan yazıcı dakikada 70 sayfa baskı hızı sunuyor. HP PageWide 300 serisinde; HP PageWide 352dw sfp ve HP PageWide MFP 377dw yer alıyor. Ayda 3 bin sayfa basma ihtiyacı duyan çalışma grupları ve küçük işletmeler için tasarlanan yazıcılar dakikada 45 sayfaya varan baskı hızı sunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu