HTC’nin Vive XR Elite’i ile sanal dünyayı keşfedin

HTC çok uzun zamandır sektörde bu ürünlerle göz önüne çıkmıyordu. Ama yaklaşık 10 yıl aradan sonra VR ve AR kulaklıklarıyla piyasaya geri dönüyor.

Vive XR Elite, VR ve geçişli MR için geri sayım başlayacak. Meta verse son yıllarda hayatımızın bir parçası durumunda. Buna bağlı olarak bilim kurgu dünyasını kendi dünyamıza taşımak da artık o kadar imkansız görünmüyor. İşte bu kulaklıklar da tam olarak onun için varlar. Yani, sizi alıp bambaşka dünyalara götürmek için.

Çok fazla marka ve firma bu kulaklıkları üretmeye ve satmaya çoktan başladı. Ama HTC çok uzun yıllardır böyle bir giriş yapmıyordu. Geçtiğimiz aylarda haberi verilen bağımsız kulaklıklar için net de olmasa bir tahmin yapılabiliyor. HTC yaptığı bir duyuruda beklenen Ar/VR kulaklığı olan Vive XR Elite ile geri dönüyor.

Yapılan duyuruda kulaklığın dört geniş FOV kamera içerdiği bilgisi yer alıyor. Aynı zamanda uzamsal izleme de sağlıyor. Sırf bu yüzden bile ilginizi çekebilir. 4K ekranı da 110 derecelik bir görüş alanı sunuyor.

Bütün bu bilgilerin yanı sıra Vive XR Elite, CES 2023’te de en çok ödül alan VR kulaklık oldu. Çarpıcı bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra bağımsız sanal gerçekliğinde ötesinde. Güçlü hoparlörleri çok net ses veriyor ve aynı zamanda sizin de sesinizin çok iyi gitmesini sağlıyor.

Eğer profesyonel bir VR ya da AR kulaklığına ihtiyacınız varsa aradığınız kulaklık Vive XR Elite olacaktır. Farklı ışık koşullarında da doğru izleme ve mekânsal farkındalık sunuyor. Bu özelliği de fazlasıyla takdir ediliyor. Diğer özelliklerine de bakacak olursak, ince ayarlı görüntülemeden de bahsetmek gerekiyor. En doğal ve en net görsel deneyimi alabilmeniz için ayarlanabilir IPD ve diyoptri kadranları bulunuyor. Fiziksel ve sanal dünyayı birbirine geçiriyor. Eğer tam olarak böyle bir keyif yaşamak istiyorsanız hemen bu ürünü araştırmalısınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu