Huawei 4.5G Endüstri Zirvesi gerçekleşti

Huawei, Türkiye 4.5G Endüstri Zirvesi’ni 10 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirdi.
Huawei, Türkiye 4.5G Endüstri Zirvesi’nin ana teması “4.5G ile Büyümek, BT Liderliğini Pekiştirmek” olarak açıklandı. Telekomünikasyon sektörünün hızlı gelişimi ve yazılım endüstrisinin de bu gelişime aynı şekilde ayak uydurmasıyla, rekabet ve sektörel dönüşümün geldiği son nokta, kişilerin ve kurumların hayatında köklü değişimlere yol açtı diyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan şöyle devam etti: “Huawei; ürünleri, sektörel çözümleri ve sahip olduğu AR-GE kültürüyle, geride bıraktığımız 40 gün boyunca önemli bir sınavdan başarıyla geçti. Bu başarılı yönetim süreci sonunda, Türkiye’de 4.5G kullanıcı sayısı kısa bir sürede 10 milyona yaklaştı. Bu başarı, aynı zamanda, Huawei’nin Türkiye BT pazarına gözle görülür katkısının da açık bir göstergesidir. 4.5G kapsama alanı hızla gelişiyor. Bugün 10 bin baz istasyonundan 9,6 milyon vatandaşımız 4.5G hizmetini aktif olarak kullanıyor. 40 gün içerisinde 9,6 milyon vatandaşın bu hizmeti kullanması büyük bir başarı. Bugün burada bulunan telekomünikasyon operatörlerimiz ve üretici firmalarımızla, 4.5G’nin geleceğini hep birlikte planlıyoruz. Gelecekte endüstrinin lokomotifi genişbant internet teknolojileri olacak. Bu zirve ayrıca, 5G’nin getirilerini tartışmak bu konudaki yeni fırsatları ve gelişmeleri görmek için de önemli bir organizasyon. Türkiye’de 14’üncü yılını kutlayan Huawei’nin Orta Asya ve Kafkasya bölgesinde merkez olarak Türkiye’yi seçmesinden de memnuniyet duyuyoruz.”

“Bilişim odaklı bir işbirliği zinciri oluşturulmalı”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Galip Zerey ise konuşmasında: “4.5G Endüstri Zirvesi, bizlere bilgi ve iletişim sektörünün değişimi noktasında önemli fırsatlar sunuyor. Bu etkinliğin öne çıkan özelliklerinden biri de farklı endüstriler arasında bilişim odaklı bir işbirliği zinciri oluşturmasıdır. Bu zirvenin Türkiye’de, Orta Asya’da ve diğer yakın lokasyonlarda 4.5G’nin gelişimi sürecinde çok önemli bir rol oynayacağına inanıyor, sektörün tüm paydaşlarıyla birlikte kısa sürede önemli bir mesafe kat edeceğini düşünüyorum. Uluslararası firmalardan, Türkiye’ye yönelik teknolojik yatırımlarının daha çok yapılmasını, Türkiye’de istihdamın, yerli üretim yapan Türk firmalarının daha çok desteklenmesini bekliyoruz. Huawei bu alanda başarılı bir profil çiziyor. 2004 yılından bu yana Huawei’yi yakından takip ediyorum. Ar-Ge merkezi ile Türkiye ve yakın ülkelerdeki sektöre önemli destekler sağlıyorlar. Bu ülkelerdeki teknik çalışmaları için de Türkiye’deki Türk mühendislerden destek alıyorlar, bu da bizim için çok önemli bir nokta. Türkiye’deki yerli üretim yapan şirketlerin Huawei ile daha sıkı işbirliği yapmasını, Türkiye’deki yeni teknolojilerin geliştirilmesinde Huawei’nin daha çok katkıda bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Devler, 4.5G vizyonlarını paylaştı

Türkiye’nin mobil telekomünikasyon operatörleri Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom temsilcileri de 4.5G operasyonlarını ve vizyonlarını katılımcılarla paylaştıkları birer konuşma ile zirvedeki yerlerini aldılar. Devamında ise GSA Başkan Yardımcısı Alan Hadden ve OVUM Baş Analisti Dimitris Mavrakis de 4.5G’nin global arenada gelişimi ile ilgili söz aldılar ve bu alandaki önemli başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştılar. Zirvede ayrıca Qualcomm ve Intel sözcüleri de donanım gereksinimleri özelinde 4.5G teknolojisini değerlendirdiler. Bunun yanında; Saran Online, OYUNDER ve Yapı Kredi Bankası temsilcileri de 4.5G teknolojisinin farklı sektörlere yönelik getirilerini ve öngörülerini zirve çerçevesinde paylaştılar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu