Huawei akıllı telefonlar için HarmonyOS vakti

Huawei, geçtiğimiz günlerde belirli akıllı telefon modellerinde HarmonyOS'un geliştirici genel beta sürümünü piyasaya sürüyor. Şimdi şirket Haziran 2021'in başlarında bir süre başlayacak olan tescilli işletim sisteminin son yapısının lansmanı için hazırlandığını duyurdu.

Çinli teknoloji devinin tüketici iş yazılımı departmanı başkanı ve yapay zeka ve akıllı işletme departmanı yöneticisi Wang Chenglu’ya göre, şirket HarmonyOS (Çin’de HongMengOS olarak da bilinir) güncellemesini Haziran ayının başından itibaren kullanıma sunacak. Üst düzey yönetici, bu yükseltmeyi alacak belirli modellerin isimlerini duyurmaktan kaçınırken Mate 40 serisi, Mate 30 serisi, P40 serisi ve Mate X2 serisinin ilk alanlardan biri olması bekleniyor.

Her ne kadar akıllı telefon modellerinin ilk grubu bu güncellemeyi aldıktan sonra, Huawei yakında yeni güncellemeyi almak için diğer cihazları da takip eden gruplara dahil edecek. Ayrıca, şirketin bazı Honor akıllı telefonları da dahil olmak üzere çok sayıda eski modelinin de yaz aylarında güncellemeyi alması bekleniyor. Bu, halihazırda dolaşımda olan 200 milyon akıllı telefonu için Android’den uzaklaştığı için şirketten büyük bir hamle olacak.

Marka, bu yıl sonuna kadar bu 200 milyon cihazın tamamını kendi platformuna taşımayı hedefliyor. Bu yeni işletim sistemi aynı zamanda çapraz platformu da destekliyor, yani tek tip olacak ve kullanıcıların HarmonyOS’u destekleyen diğer akıllı ev ürünleriyle sorunsuz çalışacak şekilde tasarlandı. ABD’nin ambargosuyla çıkarılan bu işletim sistemi nasıl bir performans gösterecek hep beraber göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu