Huawei Watch 3, HarmonyOS sistemini kullanacak

Huawei geçtiğimiz günlerde markanın hemen hemen tüm ürünlerinde kullanılmak üzere şirketin kendi işletim sistemi olan HarmonyOS'u piyasaya sürdü.

Şimdi, önümüzdeki hafta akıllı telefonlar için HarmonyOS’un piyasaya sürülmesinden önce şirket, HarmonyOS’u da çalıştıracak olan yeni nesil akıllı saati Huawei Watch 3’ü tanıttı.

Bilmeyenler için 2015 yılında Huawei akıllı saat satışına başladı ve ilk cihaz Snapdragon Wear yonga seti ve Android Wear destekli Huawei Watch olarak piyasaya sürüldü. 2018’de Huawei GT serisi, HiSilicon Kirin SoC ile piyasaya çıktı ve Huawei LiteOS’u çalıştırdı. Şimdi ise şirket, önceki sürümlerin eksikliklerini gidermek için Huawei Watch serisini yeniden başlatıyor.

Yeni HarmonyOS’u çalıştıracak olan yaklaşan akıllı telefon, yeni geliştirilmiş bir kullanıcı arayüzüyle gelecek ve ayrıca mobil ödemeler için destek ve daha fazla üçüncü taraf uygulama desteği ile birlikte gelecek.

İlgili Makaleler

Huawei’nin ayrıca eSIM uyumluluğunu destekleyecek bir hücresel varyantı piyasaya sürmesi bekleniyor. Ancak bu yeni işletim sistemi ve ek özelliklerle cihazın pil ömrü açısından nasıl bir performans sergilediği görülmeye devam ediyor.

2 Haziran lansman etkinliği söz konusu olduğunda, Huawei’nin Huawei MatePad Pro 2 de dahil olmak üzere birkaç başka cihazı daha duyuracağı da tahmin ediliyor. Çin devi, 2021 sonuna kadar Hongmeng işletim sistemi ile donatılmış cihaz sayısının 300 milyona ulaşacağını, bunun Huawei’nin ekipmanının 200 milyonu aşacağını ve üçüncü taraf ortaklar için çeşitli terminal cihazlarının sayısının 100’ü aşacağını tahmin ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu