Hyundai, Tesla ile elektrikli araç şarjında iş birliği yapacak

İş birliği, şarj standartları ve verimlilik konularında çözümler sunmayı hedefliyor.

Hyundai Motor Company Başkanı Chung Jae-hoon, şirketin elektrikli araç şarjı konusundaki planlarını açıklayarak Tesla ile iş birliği yapacaklarını duyurdu. Chung, Tesla’nın şarj standartlarını kullanacaklarını ve müşteri yararını değerlendireceklerini belirtti.

Tesla’nın şarj ağını diğer otomobil üreticilerine açmasıyla birlikte General Motors, Ford, Volvo gibi büyük şirketler “şarj ittifakı” adıyla bir beraberlik oluşturmuştu. Chung, bu konuda şunları söyledi: “Tesla standartlarını kullanmanın ve şarj verimliliğinin müşterilerimiz için ne kadar yararlı olacağını düşünmek zorundayız. Aynı zamanda Tesla’nın da bize yardımcı olacağı çok şey var. Ortak bir iş birliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Hyundai, şarj ittifakına katılmayı düşünme nedenlerini iki sebep olarak açıkladı. Birincisi, Tesla’nın mevcut şarj sisteminin Hyundai araçlarının ultra hızlı şarj etme hızını karşılamamasıydı. İkincisi ise CCS1 standardının Kore’deki ev tipi elektrikli araç şarj istasyonlarında yaygın olarak kullanılmasıydı. Bu nedenlerle Hyundai, Tesla ile iş birliği yapma kararı aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu