İngiliz generale göre sosyal medya üzerinden ülke bölünüyor

İngiliz general Sör Patrick Sanders’a göre, saldırganların en güçlü silahı komplo teorileri ile halkın kafasını karıştırmak.

İngiliz ordusunda stratejik komutan olarak görev yapan General Sör Patrick Sanders, geçtiğimiz gün gerçekleşen bir söyleşide özellikle sosyal medya üzerinden ülkeyi bölmek isteyen unsurların varlığından endişe duyduğunu belirtti. Sanders’a göre, saldırganların en güçlü silahı komplo teorileri ile halkın kafasını karıştırmak.

İç savaş çıkabilir

Sanders, saldırıların filmlerdeki gibi nükleer felaket senaryolarından farklı olarak gerçek hayatta çok daha derin ve gizli gerçekleştiğini söylüyor: “Gördüğümüz ve takip ettiğimiz kadarıyla siber uzay kavramı insanları etkilemek gibi belki de sabotajdan bile daha tahrip edici bir silaha sahip. Devlet olarak bir ütopyayı hayata geçirmeye çalışırken sosyal medya üzerinden bazı saldırganlar komplo teorileriyle inşa etmek istediğiniz güzel yapıyı ve toplumun dokusunu bozmaya yelteniyorlar. Dikkat edip önlem alınmazsa bu durum İngiltere veya başka ülkelerde iç savaşlara neden olabilecek kadar da tehlikeli boyutlara varabilir.”

Mermi mi veri mi?

Yeni dünya düzeninde orduların demokrasiyi korumak için daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Sanders, “Rusya ve Çin gibi ülkelerin top ve tüfek yerine siber alana yatırım yaptığını görüyoruz. Artık mermilerden daha önemli ve etkili şey siber savunma haline geldi.” diyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu