İngiliz ordusuna siber ve teknoloji güvenliği konusunda özel eğitim

Her geçen gün artan siber tehditler karşısında savunma amaçlı yeni bir sektör doğdu. 2026 yılında siber savunma sektörünün 350 milyon dolarlık bir pazara sahip olması bekleniyor. İngiltere ordusu da bünyesinde bulunan 16-64 yaş arası 952 bin personelin sadece 15 bininde siber güvenlik alanında eğitim aldığını fark edince bir eğitim programı uygulamaya karar verdi.

Bir yıl içerisinde 173 bin kişiye eğitim verilecek

İngiltere Silahlı Kuvvetler Vakfı (RFEA) özellikle emekliliği gelmiş ordu mensuplarının hayatında yeni bir pencere açmak hem de gazilere yeni bir iş fırsatı sunmak amacıyla siber güvenlik ve teknoloji alanında eğitim başlatarak istihdam sağlamayı hedefliyor. TechVets Akademi ismi verilen eğitim programında aslında askeri hayatta olayları doğru analiz edip onlara müdahale etme refleksi dijital ortama taşınıyor. Hızla uygulamaya konulacak program ile 2021 yılında 173 bin askerin siber güvenlik eğitimini tamamlaması planlanıyor.

Ordu disiplini dijital çevrelere taşınıyor

Programın yöneticisi James Murphy, 19 yıllık ordu tecrübesine sahip bir isim. “Özellikle askeri geçmişi olan kişilerin siber güvenlik konusundaki eğitimleri daha yüksek başarı ile tamamladıklarına ve bu kişilerin özel sektörde etkin rol oynadıklarına şahit olduk. Bu tesadüf değil. Aslında ordu disiplini ve eğitiminin sanal ortama taşınmış hali.” sözleriyle programı ve yeni öğrenci haline gelen eski askerleri onore ediyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu