İngiltere’de gençlerden siber güvenlik eğitimine rekor katılım

Gerek yüz yüze gerekse sanal programlara dahil olan yaklaşık 2 bin civarında genç, oluşan bilinç konusunda topluma umut veriyor.

Yazın son demlerini yaşarken İngiltere’den ilginç bir araştırma geliyor. İngiliz Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) verilerine göre, yaz aylarında gençler kendilerini siber güvenlik konularında eğitecek programlara çok büyük bir katılım sağladılar. Gerek yüz yüze gerekse sanal programlara dahil olan yaklaşık 2 bin civarında genç, oluşan bilinç konusunda topluma umut veriyor.

Siber güvenlik yatırımları…

NCSC’nin düzenlediği siber yarışmalar ve Warwickshire’da düzenlenen eğitim programlarına katılan gençler hackerlar, sahte kimlik düzenlemeler ve veri hırsızlığına karşı eğitildiler. 14-17 yaş arasını hedefleyen program aslında hükumetin geleceğe yatırımı olarak görülüyor; çünkü bu gençler arasında üniversitede siber güvenlik ile ilgili seçim yapacak öğrencilerin ileride siber güvenlik uzmanı olarak kamu ve özel sektörde söz sahibi olmaları bekleniyor.

Bu arada NCSC verilerine göre, siber güvenlik alanında çalışanların sadece yüzde 16’sı kadın. Çeşitlilik olarak da sınıfta kalan İngiltere’de farklı etnik ve dini kökenlere sahip çalışanların oranı ise yüzde 17. İşte bu yaz, gençlerin katılımıyla sayıların daha adaletli dağılacağı bir geleceğin altyapısının kurulduğuna inanılıyor.

Devletin gençleri siber güvenlik konusunda teşvik edici bu tutumunun diğer ülkelerde de takip edileceğini düşünüyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu