İnsansı robot, Iron Man’e rakip mi oluyor?

Dört jet motoruyla yerden yükselen ve havada süzülen iRonCub isimli bir robot süper kahraman edasıyla göklerde tur atmaya başlıyor.

Her hafta insansı robotlar konusunda yeni bir haberi sizlerle paylaşıyoruz. Ne de olsa teknoloji bu yönde ilerliyor. Son olarak iRonCub isimli bir robot süper kahraman edasıyla göklerde tur atmaya başlıyor. Dört jet motoruyla yerden yükselen ve havada süzülen bu robot, İtalyan Teknoloji Enstitüsü tarafından (IIT) geliştirilmiş.

Verimlilik ön planda

Aerodinamik açıdan verimliliğin ön planda tutulduğu bu model, geleneksel hava robotlarına önemli bir alternatif olarak geliştiriliyor. “Klasik hava robotları daha çok drone ile robotik bir kolun birleşimi olarak karşımıza çıkarken iRonCub tam teşekküllü bir robot olarak önemli bir açığı kapıyor,” diyor Yapay ve Mekanik Zeka yöneticisi Daniele Pucci ve ekliyor, “Üstelik bu model rüzgarlı hava şartlarında bile fazla etkilenmeden uçuş gerçekleştirebiliyor.”

Şahsi araca alternatif

Yakın gelecekte IIT, bu robotları insan taşımacılığında da kullanmak istiyor. Şahsi araç kullanımına ciddi bir alternatif olarak da geliştirilen iRonCub’lar askeri amaçlar için de geliştirilmeye açık olarak tasarlanıyor. Tabii bunun için jet motorlarının yakıcı etkisi üzerinde ciddi hesaplamalar gerekiyor. Yakında daha çok sayıda test uçuşunun başlayacağını duyuran IIT, şu an için inişi daha yumuşak ve daha az enerji gerektirecek şekilde tasarlamaya odaklanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu