Instagram biyografi bölümüne birden fazla bağlantı eklenebilecek

Yeni özellik, biyografinize maksimum bağlantı eklemek için üçüncü taraf hizmetlerine olan ihtiyacı ortadan kaldıracak.

Instagram, son teknoloji özellikleri nedeniyle en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olmaya devam ediyor. Platform, kullanıcılarının web sitesi bağlantılarını profillerine eklemelerine olanak tanıyor ancak bu özellik sınırlıydı. Yeni Instagram Bio özelliği, biyografinize maksimum bağlantı eklemek için üçüncü taraf hizmetlerine olan ihtiyacı ortadan kaldıracak.

Bu, düzinelerce web sitesi veya sosyal medya platformundan oluşan bir portföye sahip kullanıcıların uzun süredir beklediği bir özellikti. Yapılan yeni güncelleme ile Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram kullanıcılarının artık profillerine 5 adede kadar bağlantı ekleyebileceklerini duyurdu. Kullanıcılar, bağlantı başlıkları ekleyebilecek ve bunları ilgi alanlarına göre düzenleyebilecek. Ayrıca, Linktree gibi “biyografide bağlantı” hizmetlerini kullananlar için, platformun sunduğu bu özellik oldukça tercih edileceğe benziyor.

Bir profile birden fazla bağlantı ekleme özelliği, işletme ve içerik oluşturucu hesapları da dahil olmak üzere tüm hesaplar tarafından kullanılabilecek. Özelliği kullanmak için, kullanıcıların Profili düzenle, Bağlantılar ve Bağlantı Ekle adımlarını takip etmesi ve ardından bağlantıları istedikleri sırada düzenlemesi yeterli olacak. Ayrıca bağlantılar, ayrı bir tarayıcı penceresinde değil, Instagram uygulamasının kendisinde açılıyor. Safari veya Chrome gibi tarayıcılara geçmek isteyen kullanıcıların, sayfanın üst kısmındaki üç noktalı menüye dokunarak Sistem Tarayıcısında Aç’ı seçmesi gerekiyor.

Yeni özellik web sitelerine, e-ticaret mağazalarına ve diğer çevrimiçi platformlara yönelik trafiği artırma fırsatı da sunuyor. İşletmeler, birden çok bağlantı ekleme özelliği sayesinde markalarını, ürünlerini ve hizmetlerini potansiyel müşterilere daha etkili bir şekilde tanıtabilir, etkileşimi ve dönüşümleri potansiyel olarak artırabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu