Instagram Reels bölümünü yeniden tasarlıyor

Instagram, yeni güncellemeyle Reels düzenleme sürecini kolaylaştırıyor ve trend olan içeriği bulmak için yeni özellikler de ekliyor.

Instagram, Reels bölümü için bir dizi yeni özelliği açıkladı. Özellikler arasındaki en önemli değişiklik, kullanıcıların videolarını artık aynı ekranda düzenleyebileceği video düzenleme bölümü. Sesler, çıkartmalar ve metin yer paylaşımları aynı ekranda editlenebilecek.

Zaman çizelgesi için de TikTok’takine benzeyen bir düzenleme özelliği tanıtıldı. Bu özellik, ses ve video kliplerin hizalanmasına yardımcı olarak daha sorunsuz geçişler sağlayacak. Yeni güncelleme ayrıca, kullanıcıların Instagram’da şu anda popüler olan hashtag’ler ve şarkılar dahil olmak üzere trend olan videoları kaç videonun kullandığını kolayca bulabilecekleri yeni bir Reels sayfası içeriyor. Bu özellik, kullanıcıların sesi daha sonra kullanmak üzere kaydetmesine veya doğrudan kendi videolarına uygulamasına olanak tanıyacak.

Bununla birlikte Instagram içerik oluşturucuları, içeriklerinin performansını analiz etmek ve izleyicileriyle etkileşim kurmak için gelişmiş araçlara erişebilecek. Güncellenen analitik kontrol paneli, videonun ortalama izlenme süresinin yanı sıra tekrar oynatmalar da dahil olmak üzere izleyicilerin bir Reel’de geçirdiği toplam süreyi gösterecek. İçerik oluşturucular, yeni bir takipçi onları bir Reel videosu aracılığıyla bulduğunda da bilgilendirilecek.

Bunlara ek olarak, hayranların en sevdikleri içerik oluşturuculara sanal ipuçları göndermesine olanak tanıyan Reels hediye verme özelliğinde de bir iyileştirme yapıldı. En yeni özellik artık içerik oluşturucuların kendilerine sanal hediyeler gönderen hayranlarının kimliklerini görmelerini sağlıyor. İçerik oluşturucular, yanıt olarak bir kalp simgesine dokunarak beğenilerini gösterebilecekler. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu