Intel, Curie modülünü ve Oakley ile işbirliğini duyurdu

Intel CEO’su Brian Krzanich, Uluslar arası Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2015 kapsamında yaptığı konuşmada bilişim sektörünü yeni bir boyuta taşıyacak birçok teknolojik gelişme ve devrim niteliğindeki girişimlerin tanıtımını yaptı. Intel’in önümüzdeki süreçte ilk ürünlerini piyasaya süreceği dünya çapındaki işbirlikleri hakkında bilgiler veren Krzanich, düğme boyutundaki giyilebilir teknolojiler geliştirmeye yönelik kullanıma özel platfromu olan Intel Curie Modülüyle Intel RealSense kameralar, robotlar ve multicopter insansız hava araçlarını da kapsayan yeni uygulamalar ve Kapsayıcı 3D deneyimiyle ilgili bilgiler verdi. Ayrıca teknoloji sektörü ve Intel içinde çeşitliliği artırmayı hedefleyerek 300 milyon dolar yatırım yapılan yeni “Teknolojide Çeşitlilik” girişimini duyurdu.

Giyilebilir teknoloji devrimi

Giyilebilir teknolojiler alanındaki gelişmeler ile inovasyon konusunda yeni bir oyun alanının ortaya çıktığını belirten Krzanich, Intel’in giyilebilir teknolojiler geliştirmeye yönelik kullanıma özel platfromu olan Intel Curie Modülüyle ilgili planlarını açıkladı. Krzanich Curie modülünün 2015 yılının ikinci yarısında Intel Quark SE SoC, Bluetooth düşük enerji tüketimli radyo, sensorlar ve şarj bataryalarıyla birlikte piyasada olacağını belirtti.
Spor performansı ve ürün tasarımında lider gözlük markası Oakley ile giyilebilir teknolojiler üzerine yapılan işbirliğine değinen Krzanich, HP ile olan 3-D iş birliğinden de bahsetti. Oakley lüks ve spor gözlükleri akıllı teknolojiyle donatmak konusunda Intel’in Luxottica Group bünyesinde çalışacağı ilk marka olacak. Oakley CEO’su Colin Baden tarafından açıklanan bilgilere göre iki şirketin çalışmalarından birisi olan ve sporcuların performansını artırmak için tasarlanan ürün bu yılın ilerleyen zamanlarında ortaya çıkacak.
Intel, Krzanich’in geçtiğimiz yılki fuarda da açıkladığı projelerin yanında fitness, moda ve günlük yaşam markalarıyla yaptığı iş birlikleriyle giyilebilir teknolojiler alanındaki çalışmalarına aktif bir şekilde devam ediyor. Bunlar Basis Peak, Fosil Group, Luxottica Group, MICA ve Opening Ceremony, MS Audio ve Intel Make It Wearable yarışması gibi çalışmaları kapsıyor.
Krzanich, aynı zamanda 2014 Make It Wearable yarışmasının birincisi ve uçma yeteneğine sahip ilk giyilebilen kamera olan Nixie’den de bahsetti. Bir bileklik gibi takılabilen Nixie kullanıcının işaretiyle en mükemmel fotoğrafı çekmek için havalanıyor. Nixie’nin mucitleri Cristoph Kohstall ve Jelena Jovanovic’i sahneye davet ederek Intel’in Make It Wearable yarışması hakkında konuşan Krzanich, cihazın sunduğu fırsatları mucitlere ve girişimcilere aktardı. Krzanich ve tasarımcılar ilk defa Nixie’ye poz vererek uçarak çekilen ilk fotoğrafta yer aldılar. Krzanich Intel’in bu yıl da Make It Wearable’a sponsor olacağını ifade etti.

Kadınlar ve istihdam için 300 milyon dolarlık yatırım

Intel, kadınlar ve yeterince temsil edilemeyen topluluklar için Teknolojide Çeşitlilik Girişimi’ni de duyurdu. Intel’in bu girişimi desteklemek amacıyla müşteri bağlılığı ve istihdam politikası uygulayacağını ifade eden Krzanich, Intel’in 2020 yılına kadar Amerika’nın iş gücü piyasasında kadınların ve yeterli temsil imkânı bulamayanların tamamen temsil edildiği bir şirket pozisyonuna geleceğini ifade etti. Intel’in tam temsil politikasının tamamen yetenek odaklı olduğunu ve yönetim pozisyonlarında dengeli bir dağılımın olacağını vurguladı.
Intel, kadın çalışanlar ve yeterince temsil edilemeyen mühendis ve bilgisayar uzmanlarının temsili ve iletişim hattının oluşturulması ve kadınlar başta olmak üzere bu grupların sürekli istihdamı için 300 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağı duyurusunu da gerçekleştirdi. Bu yatırım aynı zamanda teknoloji ve oyun endüstrilerinde olumlu davranışları teşvik etmek için çeşitli programları finanse etmekte de kullanılacak. Krzanich konuyla ilgili şunları belirtti: “Gerçek bir değişim yaratmak ve imkânsız görüneni gerçekleştirmek için tüm endüstriye çağrıda bulunuyoruz. Nüfus yapısını daha iyi yansıtan bir iş gücü olmadan müşterilerimizi anlamak ve ihtiyaçlarına cevap vermek için gerekli olan birçok fırsatı kaçıyoruz”
Intel, Uluslararası Oyun Geliştiricileri Birliği, E-Spor Ligi, Teknoloji Sektöründeki kadınlar Ulusal Merkezi, CyberSmile Derneği, Feminist Dalga, Rainbow PUSH gibi birçok dernek ve kuruluşla bu girişimin gelişimi ve desteğini hedefleyen programlar geliştirecek. Şirket aynı zamanda birincil eğitim programlarıyla ilişkilerini derinleştirerek yüksek eğitim kurumlarındaki bilgisayar bilimleri ve mühendislik programlarında az hizmet gören alanlara yönelik iş birlikleri geliştirecek.

Bilişim özgürleşti

Bugüne kadar bilişim genellikle insanların ekran, klavye ve mouse ile olan etkileşimi üzerinden tanımlanıyordu. Krzanich yeni duyurduğu teknolojilerle birlikte bilişimin 3 boyutlu dünyaya taşınarak kablolar ve şifrelerden arındırıldığını ifade etti.

1 2Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu