Ionic ile hibrid, yakışıklı mobil uygulamalar geliştirin

Ionic ’in sayfa bağlığı ve alt bölümleri sabit olmakla birlikte, ana içerik bloğu sıralanabilir durumda. Büyük hacimdeki veriyi görüntüleyebilirsiniz. Ionic, AngularJS üzerine kurulu olduğu için, tek sayfalı bir uygulamayı geliştirmek için kullanabilirsiniz. Bu tasarımı basitleştirir ve her etkileşimde yüklenmesi gereken içerik miktarını azaltır.
İkonlar, sekmeler ve fontlar
Ionic sekme düğmeleri ilginç bir yapı sunuyor. Kendi tasarımınızı kullanabileceğiniz gibi Ionic’te de özel ikon seti bulabilirsiniz.
Ana blok veya ekran genişliğinde, değişken boyutlarda parmak uyumlu sekme düğmeleri için CSS tanımları ile birlikte renkli yazı bloklarını da sekme düğmesi olarak da kullanabilirsiniz. Bu, sayfa başlığı ve menü tasarımını basitleştiren bir yaklaşım. Renkli yazı içeren çerçeveli düğme seçenekleri de bulunuyor.
Microsoft’un modern tasarım dilini daha önce kullandıysanız eğer, Ionic’in ikon fontunun buna oldukça benzediğini göreceksiniz. Birçok uygulama alanı için uygun olabilecek, e-postadan bulutla eşleştirmeye kadar 500’den fazla ikonun bulunduğu basit ve anlaşılabilir ikon seçeneği var. Sekme düğmeleri için ikonlar yaratabilir; bunları, sık kullanılan yerler için sayfa başı ve alt bölüme yerleştirebilirsiniz.
Ionic, en çok kullanılan kullanıcı arayüzü modelleri için genel görünüm sunmak üzere CSS klasmanlarına sahip. Sekme düğmeleri ve ikonlarla ilgili liste araçlarına ulaşabileceğiniz gibi, eğer Android uygulama geliştiriyorsanız daha fazla bilgiyi görüntüleyen kartları kullanmanız da mümkün.   Bu kartlarda, gömülü listeler ve görseller yer alır. Kendi kullanıcı arayüzü unsurlarınızı seçmenizden sonra AngularJS (ya da başka bir JavaScript) kodunu, bu unsurları dinamik içerik ile bağlantılandırmak için kullanabilirsiniz. Statik listeler, iyi gezinme unsurları yaratır; ancak pratikte, mobil uygulamanızın önemli bir kısmını Ionic programlaması yüklenecektir.
Ionic ’in CSS tabanlı yapısı birçok noktada faydalı. Dinamik JavaScript kodunuzu, Ionic CSS’de kolay bir şekilde paketleyebiliyorsunuz. Arka çalışma ekranı tercih ediyorsanız, Ionic, sıra ve kolon tabanlı karmaşık arayüzler geliştirmek için farklı ekranlarda çalışacak, kullanıcı arayüzlerine yönelik olarak tepkisel çalışma ekranları içeren kutucuklar kullanıyor.
Uygulama yapısı tüm HTML tabanlı uygulamalar için önemlidir. Ionic ile uygulamanıza platforma özel görüntü ve kullanışlılık vermek kolay. HTML5 yapısını kullanıyorsanız, Ionic uygun bir klavye ile bile çalışacaktır. Dokunmatik kullanıcı arayüzlerinin ilginç adaptasyonları da bulunuyor. AngularJS kodundan çağrılabilen JavaScript modülleri şeklinde daha karmaşık kullanıcı arayüzü unsurları mevcut. Nispeten statik olan CSS unsurlarına karşın bu modeller daha anime edilebilir şekildeler. Diğer seçenekler arasında ise dokunmatik seçenekleri ve diğer hareketler için destek yer alıyor. Böylece farklı hareketler, uzun ve kısa geçişler ve akış hareketleri için zemin yaratılıyor.
Ionic ’in donanıma özel biri görünen hibrid uygulamalar için etkisi büyük. Cordova kullanıyorsanız, yapmanız gereken sadece Ionic’in CSS ve JavaScript dosyalarından yararlanma. Cordova kod ile birleştirmeden önce Ionic’in şablonlarını kullanarak kullanıcı arayüzü geliştirmek iyi bir fikir. Ionic kullanmadan önce AngularJS kodunuzun web uygulaması olarak çalıştığından emin olun ve buna uygulama özel kullanıcı arayüzü unsurlarını ekleyin. Sonuçtan memnun kalacaksınız.

Önceki sayfa 1 2

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu