Fransa’nın ardından üç ülke daha iPhone 12 satışını yasaklamaya hazırlanıyor!

Belçika, iPhone 12'yi potansiyel sağlık riskleri açısından değerlendiriyor.

Akıllı telefonlarımız, vücudumuz tarafından emilebilen radyofrekans (RF) enerjisi yayar. Bu, akıllı telefonunuzu çöpe atmanız gerektiği anlamına gelmez, çünkü dünyanın dört bir yanındaki hükümet kurumları, RF seviyelerinin sağlığımıza zarar verebilecek sınırları aşmamasını sağlamak için bazı önlemler alıyor. Fransa geçtiğimiz günlerde, telefonun izin verilen maksimum limiti aştığı endişesiyle iPhone 12 satışlarını durdurdu ve şimdi Belçika, Almanya ve Hollanda da aynı şeyi yapıp yapmamaları gerektiğini düşünüyor.

iPhone 12
iPhone 12

Belçika, iPhone 12’yi potansiyel sağlık riskleri açısından değerlendiriyor ve ayrıca daha sonraki bir aşamada diğer Apple cihazlarını tehlikeli emisyonlar açısından inceleyecek. Almanya konuyu yakından takip ediyor ve Hollandalı düzenleyiciler Apple’dan açıklama istemeye karar verdi. İspanyol tüketici derneği OCU, hükümetten İspanya’da iPhone 12 satışlarını askıya almasını istedi.

Farklı akıllı telefonların farklı Özgül Soğurma Oranı (SAR) değerleri var. SAR değerleri, radyo frekansı enerjisinin bir cihazdan insan vücudu tarafından emilme hızını ölçer. SAR değerleri, tipik kullanım koşullarında RF maruziyetine ilişkin değildir. Bunun yerine, bir akıllı telefonun en yüksek olası emisyona sahip koşullarda kullanıldığında en yüksek izin verilen maruziyet seviyelerini aşmamasını sağlarlar.

iPhone 12
iPhone 12

Avrupa Birliği’nin SAR değerleri konusunda ABD ve Asya’dan daha dikkatli olması gerçeğini de ekleyin ve Avrupa ülkelerinin nedensiz yere panikleyebileceğini görmek kolaydır.

Apple, uluslararası radyasyon yönergelerine uyduğunu zaten söyledi, ancak SAR değeri hala AB tarafından izin verilenin üzerinde olduğu için Fransa’da iPhone 12 satışları devam ediyor. Fransa Dijital ve Telekomünikasyon Bakanı Jean-Noël Barrot, Avrupa SAR seviyesinin “bilimsel çalışmalara göre kullanıcılar için sonuçlar doğurabilecek emisyon seviyesinin on kat altında” olduğunu söylüyor.

Fransa’nın aşırı dikkatli tavrının arkasındaki sebeplerden biri, SAR değerlerinin genellikle sadece prototipler için ve eski bir test teknolojisi kullanılarak ölçülmekte olmasıdır. Fransa Ulusal Frekans Ajansı (ANFR), tüm perakende birimlerinin izin verilen sınırlar içinde olduğundan emin olmak için bağımsız bir Alman laboratuvarında test edilmesini sağlar.

ANFR’ye göre, iPhone 12’nin SAR değeri, beş milimetre mesafede AB tarafından belirlenen limiti aşıyor. Apple, üç yıl önce piyasaya sürülen iPhone 12’yi artık satmasa da, üçüncü taraf perakendeciler hala satıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu