iPhone 13 Mini üretilen son Mini model olabilir!

Apple'ın iPhone 14 serisinde Mini model üzerine bir çalışmasının olmadığına dair güçlü söylentiler var.

Yapılan tahminlere göre, iPhone 13 Mini Apple tarafından üretilen son Mini model olabilir. Yayınlanan birçok rapor, Apple’ın iPhone 12 Mini satışlarının şirket beklentisinin altında kaldığını gösteriyor. Bu nedenle şirketin iPhone 14 serisinde Mini model üzerine bir çalışmasının olmadığına dair güçlü söylentiler var. Geçen seneki iPhone 12 lansmanında şirket iPhone 12 Mini’yi küçük boyutları sayesinde daha pratik ve kolay bir kullanım sağlamasıyla tanıtmıştı.

Sektörde daha önce başarılı tahminleri ile tanınan Jon Prosser, Apple’ın iPhone 14 serisinde Mini modele yer vermeyeceğini, bu sebeple Mini deneyimi için iPhone 13 Mini’nin kullanabilecek en güncel model olduğunu söyledi. Jon Prosser, gelecek sene Apple tarafından bir Mini model tanıtımı yapılmayacağına dair düşüncelerinde çok emin olduğunu da ekledi.

Buna benzer bir tahmin Haziran ayında yine sektörün güçlü tahmincilerinden olan analist Ming-Chi Kuo’dan gelmişti. O da Prosser gibi iPhone 14 serisinde Mini modele yer verilmeyeceğini söylemişti. Bu tahminlerin ortak kaynak noktasının, iPhone 12 Mini satışlarındaki Apple’ın çok büyük bir başarı yakalayamamış olması olduğu düşünülüyor.

Kuo aynı zamanda Apple’ın 2022 de tanıtması beklenen iPhone 14 serisinde 4 farklı model olacağı ve bunların ikisinin premium özelliklerle, diğer ikisinin de daha orta seviye özelliklerle geleceğinden bahsetmişti. Fakat bu modellerin hepsinin 6.1 inç ve 6.7 inç boyutunda ekran tasarımlarının olacağını da yaptığı açıklamaya ekledi.

Bu açıklamalardan sonra iPhone 13 Mini’nin aynı bir önceki nesil iPhone 12 Mini gibi 5.4 inç Super Retina XTD ekranla geldiğini belirtebiliriz. iPhone 13 Mini klasik modele göre daha küçük bir bataryaya sahip olmasına karşı donanım ve kamera noktasında iPhone 13’ten farklı değil.

Bütün bu tahminler ve analizlerden sonra anlaşılan o ki bir sonraki lansmanda Mini modelinin kullanılıp kullanılmayacağı, kullanıcıların iPhone 13 Mini’ye ne kadar ilgi göstereceği ile paralel bir yol seyredecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu