Apple, Mini LED’li yeniden tasarlanmış MacBook Pro’yu piyasaya sürebilir

Son zamanlarda, yaklaşmakta olan Apple MacBook Pro ile ilgili çeşitli söylentiler ve raporlar ortaya çıktı. Şimdi de ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun bir raporu, şirketin bu yıl içinde Mini LED ekranlara sahip yeniden tasarlanan MacBook Pro'yu piyasaya süreceğini gösteriyor.

Ming-Chi Kuo, Cupertino merkezli devin yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’ların üretimine bu yılın üçüncü çeyreğinde başlayacağını iddia ediyor. Ayrıca Kuo, markanın gelecekte daha fazla ürüne dahil etmek istediği Mini LED ekran panellerine yatırım yaptığını da belirtti. Başka bir deyişle, bu yıl piyasaya sürülen en son MacBook Pro, Mini LED ekranlara sahip olabilir.

Bu yılın başlarında Apple, şirketin ilk Mini LED cihazı olan 12.9 inç iPad Pro’yu piyasaya sürmüştü. Mini LED ekran, temel olarak arka ışıktaki binlerce gerçekten küçük LED’den oluşuyor ve bu, OLED paneller gibi daha yüksek kontrast oranı ve daha derin siyahlar sunmasını sağlıyor. Kuo’nun önceki raporlarına göre yeni MacBook Pro, daha güçlü bir M1X yongasıyla birlikte düz kenarlı bir tasarıma sahip olacak.

Analist, MacBook Pro’larda yer alacak Mini LED panelin, şirketin dizüstü bilgisayarlarının başka bir modelinde de geleceğini sözlerine ekledi. 2022’de bu ekran teknolojisi, şirketin daha gelişmiş bir GPU’ya sahip olacak M2 çipine sahip olduğu söylenen yeni nesil MacBook Air’e de gelecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu