2021 MacBook Pro’lar iPhone 12 serisini yansıtan bir tasarıma sahip olacak

Apple'ın bu yıl 16 inçlik yeni bir MacBook Pro yayınlaması da bekleniyor. Bu cihaz, MagSafe şarjını destekleyen ilk ARM tabanlı MacBook da olabilir.

Yeni bir rapora göre, Apple bu yıl MacBook Pro ve iPhone serisinin tasarımını uyumlu hale getirecek. Genel olarak yuvarlak hatlara sahip MacBook Pro’ların 2021’de daha düz bir tasarıma sahip olacak. 

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, bir sonraki MacBook Pro hakkındaki tahminleriyle geri döndü. Geçen ay Kuo, Apple’ın bir sonraki MacBook Pro’daki Touch Bar tasarımını çıkaracağını iddia etmişti. Kuo’ya göre, bu yenilenen tasarım, MagSafe şarjının geri dönüşünü içerecekti. Şimdi ise Kuo’nun bir sonraki MacBook Pro’nun tasarımını iPhone 12 serisi ile paylaşacağını iddia ettiği bildiriliyor: “Yeni MacBook Pro modelleri kasa tasarımı açısından mevcut modellerin üst ve alt parçalarının kıvrımlı tasarımını iptal ediyor ve ‌‌iPhone 12‌‌’ye benzer düz kenarlı bir form faktörü tasarımını benimsiyor.”

Bloomberg’den Mark Gurman ise tasarım değişikliğinin küçük olacağını ve bir sonraki MacBook Pro neslinin mevcut modellere büyük ölçüde benzeyeceğini belirtiyor. Ancak Kuo, 2021’in SD kart okuyucusunun, Apple’ın premium dizüstü bilgisayarlarının son nesillerinde önemli bir eksiklik olan MacBook Pro için geri dönüşünü işaret edeceğini de tahmin ediyor.

Apple’ın uzun zamandır beklenen 14 inçlik modelle birlikte bu yıl yenilenen 16 inç MacBook Pro’yu duyurması bekleniyor. Apple’ın bu lansmanı ne zaman yapacağı henüz bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu