iPhone 13 ve iPhone 13 Pro arasındaki GPU performans farkı ortaya çıktı

Salı günü Apple, 'California Streaming' etkinliğinde iPhone 13 serisini duyurdu. Tıpkı iPhone 12 serisinde olduğu gibi iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max olmak üzere dört model tanıtıldı. Bu akıllı telefonlar için ön siparişler henüz yayınlanmadı, ancak kıyaslama puanlarına ulaşabiliyoruz.

MacRumors tarafından hazırlanan rapora göre, iPhone 13 serisinin Gekbench puanlarını iPhone 12 serisi ile karşılaştırıyor. Yeni iPhone’lar yalnızca öncekilerden daha güçlü değil, aynı zamanda performansları da yeni nesil modeller arasında farklılık gösteriyor.

Lansmanı yapılan dört farklı iPhone 13 modelinin tümü, A15 Bionic SoC tarafından destekleniyor. Ancak, fiyatları daha düşük olan iPhone 13 ve iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’teki gibi beş çekirdekli yerine dört çekirdekli bir GPU ile geliyor.

GPU mimarisinde yukarıda bahsedilen fark nedeniyle, en yeni iPhone’lar arasında bir grafik performans farkı var. Örneğin, iPhone 13 Geekbench Metal’de 10.608 civarında puan alırken, iPhone 13 Pro 14.216 puan seviyesini görebiliyor. Bütün bu farklara rağmen yine de standart iPhone 13’teki GPU, iPhone 12’deki GPU’dan yaklaşık %15 daha iyi performans gösteriyor.

Bununla birlikte, dört yeni iPhone’un tümü 6 çekirdekli bir CPU ile geldiğinden, CPU performansında büyük bir eşitsizlik gözlemlenmiyor. Bu nedenle, bu konuda bir iPhone veya başka bir akıllı telefonda en iyi grafikleri istiyorsanız, iPhone 13 Pro veya iPhone 13 Pro Max’i tercih etmeniz öneriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu