iPhone 15 Serisi dev bataryalarla geliyor

Bu güncellemeyle iPhone 15'te ekran süresinin 7 saate veya daha fazlasına çıkabileceği tahmin ediliyor.

iPhone 15 ailesi, beklenenden çok daha büyük bir güncellemeyle karşımıza çıkabilir. Elde edilen bilgilere göre, dört yeni iPhone 15 modeli, muazzam bir batarya artışıyla donatılacak. Rapor, batarya boyutları konusunda kesin bilgiler sunuyor ve sıradan iPhone 15 modelinin yaklaşık %18 daha büyük bir batarya alacağını ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra, iPhone 15 Pro Max’in bataryasının da %12 oranında genişleyeceği belirtiliyor.

Eğer iddialar doğruysa, bu batarya artışı, yeni iPhone 15 ailesinin en önemli gelişmesi olacak. Üstelik bu büyük değişiklik, yeni A17 çipinin güç verimliliğindeki büyük bir iyileştirmeyle birleşecek. Ayrıca, Apple’ın iPhone 15 serisi için mevcut şasiyi büyük ölçüde koruyacağı yönünde çıkan bilgiler de var. Bu durumda, daha büyük bataryaların nasıl sığdırılacağı ise belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte, iPhone 14 Pro Max ve 13 Pro Max modellerinin son birkaç yılda bayrak gemisi modelleri arasında batarya lideri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu yeni batarya artışı, daha verimli bir işlemciyle birlikte rekabette Apple’a önemli bir avantaj sağlayabilir.

Raporda yer alan bilgilere göre, iPhone 15 serisi için beklenen batarya boyutları iPhone 12 Pro Max’ten bile daha büyük bir bataryaya sahip olacağı yönünde. Şu anda satışta olan iPhone 14 modeli yaklaşık 6 saat ekran süresi sunarken, bu güncellemeyle iPhone 15’te bu sürenin 7 saate veya daha fazlasına çıkabileceği tahmin ediliyor.

Sonuç olarak, iPhone 15 ailesiyle birlikte büyük bir batarya artışının gelmesi bekleniyor. Ancak Apple tarafından konuyla ilgili henüz resmi açıklama bulunmuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu