Yakında iPhone veya iPad’inizi gözlerinizle kontrol edeceksiniz!

Apple’ın bu yeni özelliği, göz takibi teknolojisini kullanarak cihazların kullanımını mümkün kılacak.

Teknoloji ve yenilik denince akla ilk gelen şirketlerden biri olan Apple, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak bir özelliği duyurdu. Artık fiziksel engeli olan kullanıcılar, sadece gözlerini kullanarak iPhone ve iPad’lerini kontrol edebilecekler. Bu, Apple’ın erişilebilirlik konusundaki çabalarının en son örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Göz takibi ile erişilebilirlik

Apple’ın bu yeni özelliği, göz takibi teknolojisini kullanarak cihazların kullanımını mümkün kılacak. Ön kamera aracılığıyla saniyeler içinde kurulum ve kalibrasyon yapabilen bu sistem, cihaz üzerindeki makine öğrenimi sayesinde tüm verileri güvenli bir şekilde saklıyor. Apple ile paylaşılmayan bu veriler, kullanıcıların gizliliğine büyük önem veriyor.

Yakında iPhone veya iPad'inizi Gözlerinizle Kontrol Edeceksiniz!
Yakında iPhone veya iPad’inizi Gözlerinizle Kontrol Edeceksiniz!

Müzik Haptikleri ile farklı bir deneyim

İşitme engelli kullanıcılar için geliştirilen Müzik Haptikleri özelliği ise iPhone’un Taptic Engine’ini kullanarak, müziğin sesini dokunsal geri bildirimlerle hissettirecek. Apple Music kataloğundaki milyonlarca şarkıda kullanılabilen bu özellik, geliştiriciler için de bir API olarak sunulacak.

Sesli kısayollar ve araç hareket ipuçları

Kullanıcıların seslerini özelleştirerek Siri’ye komutlar verebilmelerini sağlayan Sesli Kısayollar ve hareket halindeyken meydana gelen hareket hastalığını azaltmayı amaçlayan Araç Hareket İpuçları gibi diğer özellikler de yolda.

Yakında iPhone veya iPad'inizi Gözlerinizle Kontrol Edeceksiniz!
Yakında iPhone veya iPad’inizi Gözlerinizle Kontrol Edeceksiniz!

Yenilikçi tasarımın gücü

Apple CEO’su Tim Cook, “Yenilikçi tasarımın gücüne derinden inanıyoruz. Bu yüzden neredeyse 40 yıldır, donanım ve yazılımımızın temelinde erişilebilirliği savunuyoruz.” dedi. Apple, her yıl sınırları zorlayarak, tüm kullanıcılarına en iyi deneyimi sunma taahhüdünü yansıtan yeni özellikler sunmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu