Pil sorunlarına son: iPhone’unuzda bu gizli ayarı keşfedin!

Bu seçenek, ekranın parlak renklerinin yoğunluğunu azaltıyor.

Bir TikTok kullanıcısı tarafından yaklaşık üç yıl önce oluşturulan bir video, iPhone’larda pil ömrünü artıran bir ayarın nasıl yapılandırılacağını gösteriyor. Bu, The New York Post tarafından “iPhone’unuzun pil ömrünü korumanın ve ‘sınırsız güç’ sağlamanın ‘aptalca bir yolu'” olarak nitelendirildi. Bu ayar, Ayarlar > Erişilebilirlik > Görüntü ve Metin Boyutu bölümünden “Beyaz Nokta Azaltma” seçeneğini açarak yapılıyor.

Bu seçenek, ekranın parlak renklerinin yoğunluğunu azaltıyor. Pil ömründen ne kadar tasarruf etmek istenirse, ayar çubuğu o kadar sağa doğru kaydırılıyor, ancak bu ayarın etkinleştirilmesi, parlak veya güneşli yerlerde ekranın görünürlüğünü zorlaştırabilir​​.

Bu ayarın etkinleştirilmesi iPhone'unuzun pil ömrünü artırabilir
Bu ayarın etkinleştirilmesi iPhone’unuzun pil ömrünü artırabilir

Bu ayarın etkinleştirilmesi, iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Plus, iPhone 14 Pro Max veya iPhone 14 Plus gibi modellerde gerekli olmayabilir. PhoneArena’nın haberine göre, yaptıkları pil testine göre, iPhone 15 Pro Max’in pil ömrü internet taraması yaparken 19 saat 20 dakika sürüyor, bu da en iyi süre olarak kaydedildi. iPhone 15 Plus ise 16 saat 21 dakika ile dördüncü sırada yer aldı​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu