İş dünyasında devrim: Microsoft Mesh ile 3D ve VR toplantı!

Microsoft, Mesh'in sunduğu sanal toplantı alanları sayesinde uzaktan çalışanların bağlantılarını güçlendirebileceğini belirtiyor.

Microsoft, iş yerleri için özel olarak tasarlanmış Metaverse çözümü Mesh’i tanıttı. Teams video görüşmelerinin ötesine geçen Mesh, çalışanlara sanal gerçeklik başlıkları veya standart bilgisayarlar kullanarak çeşitli üç boyutlu ortamlarda etkileşimde bulunma olanağı sunuyor. Platform, şirket içi etkinliklerden sosyal toplantılara ve oturumlarından çalışan alımlarına kadar geniş bir kullanım alanı sunuyor.

Mesh sanal toplantı alanları

Microsoft, Mesh’in sunduğu sanal toplantı alanları sayesinde uzaktan çalışanların bağlantılarını güçlendirebileceğini belirtiyor. Mesh toplantıları, çalışanlara fiziksel olarak ayrı olsalar bile bir arada bulunma hissi kazandırıyor. Mekansal ses gibi özellikler, bu deneyimi daha da zenginleştirerek katılımcılara etkileşimli bir ortam sunuyor.

Çeşitli erişim yolları ve özelleştirme imkanı

Mesh alanlarına erişmek ise oldukça esnek. Birinci yöntem, Microsoft Teams’in Görünüm menüsündeki bir seçenek üzerinden, diğer yöntem de Microsoft Store’da bulunan ve Meta Quest Store’a yakında eklenmesi planlanan bağımsız bir uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Şirketler, Mesh alanlarını şirket logoları gibi özel unsurlar ekleyerek 3D ortamları kolayca özelleştirebiliyorlar.

Meta Quest ve diğer başlıklarla uyumlu

Mesh, tamamen etkileyici bir deneyim sunmak isteyenler için Meta’nın Quest başlıkları ile uyumlu hale getirildi. Microsoft, bu uyumluluğun kullanıcıların sanal toplantı deneyimini daha da geliştirmesine olanak tanıdığını belirtiyor. Apple Vision Pro ile uyumlu olup olmayacağı hakkında ise henüz bilgi verilmedi.

Geleceğin iletişim aracı mı?

Mesh’in iş kullanıcıları arasında ne kadar yaygın bir şekilde benimseneceği belirsiz. Uzmanlara göre, COVID-19 salgını sırasında uzaktan çalışmanın artmasıyla birlikte 2020’de başlatılmış olsaydı, Mesh’in daha hızlı bir şekilde benimsenme şansı olabilirdi. Ancak, mobil çalışma koşullarının artmasıyla birlikte, iş seyahati talebinin yeniden canlanması, bu platformun benimsenme sürecini daha yavaş hale getirebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu