İşinizi dijital ortama taşıyarak verimliliği artırın

Microsoft OneNote: Popüler dijital veri platformlarından biri olan Microsoft OneNote, içeriğinde arama yapılabilir zengin bir metin girişine, görsel ve medya dosyaları depolamaya ve hatta mobil üzerinde elle yapılan çizimlere izin verir. OneNote; Windows ve Mac bilgisayarlar, Android ve iOS cihazlar ve hatta Web tarayıcı gibi birçok platform üzerinde çalışabiliyor.
OneNote’un güçlü noktası, veriyi özgür bırakmasında saklı. Metinleri ve diğer desteklenen tüm materyalleri belli bir düzene sokmak ya da olduğu gibi bırakmakta özgürsünüz.
Platformun en son versiyonuna, görseller için Optik Karakter Tanıma (Optical Character Recognition – OCR) özelliği de eklendi. Bu sayede görsel materyaller içinde belli kelimeler kolayca aranabiliyor. Ayrıca Microsoft’un kendi bulut depolama servisi olan OneDrive’ın yanında, platforma, Dropbox desteği de geldi.

Gerçek tükenmez kalem ucuna sahip Livescribe, kağıt üzerindeki tüm hareketleri aynı anda iPad ve iPhone’a aktarıyor olmakla birlikte size gerçek bir kalem deneyimi yaşatıyor.
Gerçek tükenmez kalem ucuna sahip Livescribe, kağıt üzerindeki tüm hareketleri aynı anda iPad ve iPhone’a aktarıyor olmakla birlikte size gerçek bir kalem deneyimi yaşatıyor.
Evernote: Evernote da bir diğer ünlü, ücretsiz, online not alma servisi. Aylık bir “upload” üst sınırı bulunmakla birlikte etkin olarak kullanılabilecek sınırsız bir depolama alanı sunuyor. Evernote’un avantajı, inanılmaz sayıda farklı platforma destek sunması. Bu platformlar arasında BlackBerry 10 akıllı telefonu için doğrudan destek, Linux’un üçüncü parti istemcileri ve hatta Evernote’dan doğrudan tarama alma becerisine sahip tarayıcılar var.
Alınan notlar çok sayıda kullanıcı arasında paylaşılabiliyor. Kişisel notlar da özel URL’ler ile genel ile paylaşılabilir hale getirilebiliyor. Evernote, aynı zamanda, alınan dokümanların farklı versiyonlarını kaydediyor. Bu yanlışlıkla ise yapılan değişikliklerin geri alınabilmesini sağlıyor. Böylece platformu ücretli kullanan kişiler, offline kullanabilir hale gelip, hem Evernote’da hem de Office ve PDF dosyalarında içerik araması yapabiliyorlar.
Diğer seçenekler
Yapılması gerekenler listesi tutmayı tercih eden kişiler için Trello ve Todoist uygulamaları, çalışanlar arasında işbirliğine yardımcı olabilecek iki dijital seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Google Keep de, destekleyen Web tarayıcılar ve mobil cihazların kullanılmasıyla notların, listelerin, fotoğrafların ve ses dosyalarının tutulmasını sağlıyor. Son olarak sadece metin girişine izin veren SimpleNote uygulamasını, Microsoft Office 365’in not özelliğini ya da Exhange Server üzerinde cihaz üzerine not tutmayı bile deneyebilirsiniz.

  • Yeni veriler için “önce-dijital” yaklaşımını uygulayın

Verilerinizi sonradan sisteme tek tek elle girmek zorunda kalıyorsanız, üretkenlik için veriyi dijital hale getirmenin hiçbir anlamı yok. Evernote, OneNote gibi dijital not tutma araçları, çok sayıda cihazdan verinin yerinde dijitalleştirilmesine izin verdikleri için çok ünlü.
Tablet ya da akıllı telefondan hareket halindeyken çok sayıda veri girişi yapan kullanıcılar için Logitech Keys-To-Go ya da Microsoft Universal Foldable taşınabilir klavye almak akıllıca olur. İPad gibi popüler tabletler için ayrıca çok sayıda klavye kılıflar ve tabletle ataçlandırılabilir klavye seçenekleri bulunuyor.
Gerçek tükenmez kalem ucuna sahip Livescribe, kağıt üzerindeki tüm hareketleri aynı anda iPad ve iPhone’a aktarıyor olmakla birlikte size gerçek bir kalem deneyimi yaşatıyor. Küçük notlar veya şekiller karalamayı tercih edenler için tasarlanan bu akıllı kalemde tüm notlar, eş zamanlı olarak OneNote veya Evernote platformlarına aktarılıyor.
Akıllı kalemin bir artısı da optik karakter tanımlama (OCR) teknolojisini kullanarak el yazısını elektronik yazıya dönüştürebiliyor olması. Livescribe kullanarak not tutmanın kötü tarafı ise iş açısından düşünüldüğünde çok fazla form özelliği bulunan özel bir not defteri yaratmanın kendisi. Bu notları daha sonra iş platformuna aktarmak gerekecektir. Livescribe, standart çizgili bir defter kağıdı üzerinde de çalışabiliyor. Tablet için bu özellik ücretsiz olarak indirilebilir.
Wacom Bamboo Stylus Fineline ve Adonit Jot Script gibi yeni nesil “stylus” kalemler de yazma anında tablet üzerine gelen el ayasından etkilenmeme becerilerini bir adım öteye taşıyarak, kullanıcıların yazı yazarken tıpkı bir defter ya da normal bir kağıda not alıyorlarmış gibi ellerinin istedikleri kadar tablet üzerinde kalmasına izin veriyor.
Surface Pro 3 ve Samsung Galaxy Note gibi phablet özelliğindeki cihazlar ise kendi stylus kalemleri ile gelerek bu işi kolaylaştırıyor. Bu tarz dijital ekran kalemleri, üçüncü partiler tarafından sunulan kalemlerden genel olarak daha iyi bir deneyim sunuyor.

İlgili Makaleler
Önceki sayfa 1 2 3Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu