Japonya’da yeni bir yarışma siber güvenlik yeteneklerini keşfediyor

Savunmanın dışında bazı saldırı görevlerinin de yer aldığı yarışmada katılımcılar, karşılarındaki sistemin zayıf yönlerini bulmaya çalışacak.

Her geçen gün artan siber tehditlere karşı Japon Savunma Bakanlığı Mart ayında yeni bir yarışma düzenlemeye karar verdi. Devlete bağlı olarak gerçekleşecek bu yarışmada katılımcılar zorlu testlere tabi tutulacak. Çeşitli siber saldırıları önlemesi beklenen katılımcılar arasında en yetenekli bulunanlar devlete bağlı güvenlik biriminde göreve başlayacak.

Yetenek avı

14 Mart tarihinde başlayacak yarışmada 200 katılımcı hünerlerini sergileyecek. Savunmanın dışında bazı saldırı görevleri de yer alacak ve buna göre kişiler karşılarındaki sistemin zayıf yönlerini bulmaya çalışacak. Savunma bakanı Nobuo Kishi, “Her geçen gün siber saldırıların dozu artıyor. Yeteneklerimizi geliştirmek için bu yarışma dair her türlü yeniliğe açığız. Aksi takdirde zayıf duruma düşeriz.” diyor. Özellikle Çin ve Rusya’nın siber alanda söz sahibi olmaya başladığı bu dönemde Japonya’nın bu özgün hamlesi bakalım diğer ülkelere ilham verecek mi?

Hedef güvenli bir ülke

Kishi’ye göre siber savunma artık bir milli güvenlik meselesi. Bunun için yeni yeteneklerin keşfi aslında ülkenin askeri itibarı için de büyük bir katkı sağlayacak: “Bir ordunun görevi bireyin huzurla başını yastığa koymasını sağlamaktır. Aynı şekilde siber güvenlik departmanımız da bireylerin ve kurumların rahatça işlerini yürütebilmelerini hedeflemektedir.”

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu