Kanada hükümeti tarım sektöründe siber güvenliği artırıyor

Dijital Tarım Projesi olarak büyük bir dönüşüm içinde olan Kanada’da yeni yatırımlar için siber güvenlikteki geliştirmeler çok önemseniyor.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi kapsamında 2019 yılında devreye sokulan özel güvenlik programı, özel bir fonlama ile 10,3 milyon dolarlık bütçeye sahip. Proje kapsamında her geçen gün internetin ve IoT’nin nimetlerinden faydalanan Kanada’nın tarım yönü de koruma altına alınıyor. Özellikle tarlaların izlenmesi, hava durumunun takibi, otomasyon tarım araçları derken Kanada’da tarım alanında bir hayli teknoloji kullanılıyor.

Dijital tarım projesi

Geçtiğimiz günlerde toplanan Kanada hükümeti İçişleri Bakanlığının teklifiyle 500 bin dolarlık acil bir harcama ile siber güvenlik alanına yatırımı hızlandırmış oldu. Bakanlık hem mevcut riskler hem de inovasyonların önünü açmak için yatırımların devamlı olacağını belirtiyor. Dijital Tarım Projesi olarak büyük bir dönüşüm içinde olan Kanada’da bu alana yatırım yapan şirketlerin güvenini kazanmak ve yeni yatırımların önünü açmak için siber güvenlik alanındaki geliştirme ve iyileştirmeler çok önemseniyor.

İlgili Makaleler

Güvenli toplum

İlk etapta 500 bin dolar kulağa çok büyük bir meblağ olarak gelmese de aslında çok az ülkenin bu tarz bir dijital tarım projesi olduğunu unutmamak gerekiyor. Kanadalı uzmanlar altyapı geliştirmeleri için bu paranın çok işe yarayacağı konusunda hemfikir. Güvenlikten Sorumlu Bakan Bill Blair, “Kanada tarım alanında yaptığı yeniliklerle ekonomi, ticaret ve gıda tedarikinde önemli bir ivme yakaladı. Siber güvenlik alanında aldığımız yatırımlar sayesinde işbirliğini artırarak daha güvenli bir toplumun temelini oluşturacağız. Maalesef son zamanlarda ekonomimize darbe vurmak isteyen siber korsanların hedefi haline geldik. Tarım alanında önümüzü kesmeye çalışan bu tehditleri etkisiz hale getireceğiz.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu