Kennedy Intelligent Data ile Blueshift Cyber Security ortaklık kuruyor

Dünya çapındaki huzursuzluk ve ekonomik güvensizlik nedeniyle genel olarak artan fidye yazılımı ve siber saldırı tehdidi ile Kennedy Intelligent Data (KID), Blueshift Cyber Security ile ittifak kurdu.

Fidye yazılımı saldırıları, son yıllarda veri çalmaktan hileli satın almalar yapmaya ve dark web’deki bilgileri satmaya varan çeşitli yöntemlerle yüz milyonlarca dolarlık hasara mal oldu. Saldırganlar veriyi yok etmekle, diğer kötü aktörlere satmakla veya halka açıklamakla tehdit ederek saldırının hedefi için bir halkla ilişkiler kabusu haline geliyor.

Yeni ittifak ise KID’nin, otomobil endüstrisindekiler gibi önemli veri hırsızlığı ve müşterilerine finansal zarar verme riski altında olan şirketler için kapsamlı ve anahtar teslimi yönetilen güvenlik hizmetleri sağlamasına olanak tanıyor.

KID CEO’su James Kennedy, “Hepimiz siber saldırılarla uğraşan irili ufaklı şirketlerin haberlerini gördük. Her türden kuruluş, özellikle büyük miktarda müşteri verisini işleyenler, bu verileri korumak için ellerinden gelen her şeyi yapmalıdır, yoksa siber güvenlik sigortasının karşılayamayacağı büyük mali yükümlülüklerle karşı karşıya kalabilirler.” diyor.

Geçmişte çoğu siber güvenlik firmasının yaklaşımı, bir saldırganın ağa veya uç noktaya girmesini engellemek ve ardından verilerden ödün vermesini engellemek olmuştur. Bu yaklaşımın gelişmiş siber düşmanlara karşı güvenilmez olduğu kanıtlandı. Kennedy’e göre, bir şirketin BT altyapısını ve verilerini başarılı bir şekilde korumaktan sorumlu olan firmalar, artık bir ihlal olacağını varsaymalı ve “siber ölüm zincirinde” izinsiz girişleri mümkün olduğunca erken tespit etmeye ve bunlara yanıt vermeye odaklanmalı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu