Kış Olimpiyatları’nda robot barmen!

COVID-19 kapsamında insan temasını azaltmak için alınan önlemler arasında robot barmen, sporseverlere hizmet edecek.

Kış Olimpiyatları başlamak üzere. 4 Şubat’ta Pekin’de start alacak organizasyon bu sefer farklı bir simaya eşlik edecek. COVID-19 kapsamında insan temasını azaltmak için alınan önlemler arasında robot barmen, sporseverlere hizmet edecek.

‘Sıfır Vaka’ politikası

Müşteriler dijital menü üzerinden QR kodu ile içecek seçimi yapabilecek. Ardından en fazla 90 saniyede robot, istenilen kokteyli servis edebiliyor. Çin, daha da ileri giderek robotları garson olarak kullanacak. Ancak insan gücü tamamen terk edilmiş değil. İşlerin yolunda gitmemesi durumunda hazırda ekipler bekleyecek. Ayrıca robotla iletişimde güçlük çekenlere karşı bu ekipler yine müdahale edecek.

Mutfakta ise yine robotlar öne çıkacak. Hamburger, pilav gibi görece hazırlaması daha kolay hızlı yemekleri sunacak restoranlarda aşçıların da bir kısmı robot olacak. Çin “Sıfır Vaka” politikası nedeniyle aslında robotlar adı altında bir dizi katı önlemi hayata geçiriyor. Bazı uzmanlar ise bu durumdan şikayetçi.

Siz ne dersiniz? İçkiniz ve yemeğinizi bir robotun yaptığı, başka bir robotun da masanıza getirdiği bir restoran ilginizi çeker mi? Kış Olimpiyatları bu sorunun cevabını vermek için kitlesel deney olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu