Küba'da saati 2 dolardan internet dönemi

Küba’da kablosuz bağlantı dönemi başladı. Kübalılar saati 2 dolarlık interneti hâlâ lüks olarak kullanıyor. 
Kübalılar, yaklaşık 1,5 ay önce tanıştıkları kablosuz internetle yıllar sonra dünyaya açılmaya çalışırken, bu hizmetin verildiği noktalar da uzaktaki akrabalarla konuşmaktan çocukların ev ödevlerini araştırmaya, Facebook’ta gezinmekten bilgisayar oyunu oynamaya en gözde toplanma ve uğrak mekanı haline gelmiş durumda. Ancak, ortalama maaşın 20 dolar olduğu Küba’da saati 2 dolarlık internet, Kübalılar için hala lüks olarak kalmayı sürdürüyor.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Kübalılar, henüz 1,5 ay önce, ülke genelinde 35 noktaya kablosuz internet noktaları kurulmasıyla, eskiye oranla biraz daha genişletilmiş internet olanağına kavuştu. Önceden internete sadece belirli noktalardaki masaüstü bilgisayarlar veya çok pahalı otellerdeki internet hizmetleriyle ulaşılabilen Kübalılar için bu, eşi görülmemiş bir değişim anlamına gelirken, ülke genelindeki kablosuz internet noktalarının her gün dolup taşıyor olması da dikkati çekiyor.

Halk fiyatlardan şikayetçi

Devletin kablosuz internet noktaları Kübalıların, en çok da gençlerin durak ve buluşma noktaları haline gelmiş durumda. Halkın, internet kullanabilmesi için kayıtlı cep telefonu bulunması ve internet kartı alması gerekiyor. Dolayısıyla, aylık gelirleri ortalama 20 dolar olan Kübalılar için saati 2 dolarlık internet büyük masraf demek oluyor. Bu nedenle halk, her ne kadar gelişmeden memnun olsa da fiyatlardan çok şikayetçi ve kartları bulamamak ile internet noktalarının yetersiz kalmasından muzdarip olduklarını söylüyorlar.
 

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu