Küçük ve orta ölçekli şirketlerden siber güvenliğe 90 milyar dolar yatırım!

Analysys Mason’ın raporuna göre, küçük ve orta ölçekli şirketler siber güvenlik saldırılarını önlemek için 4 yıl içerisinde 30-90 milyar dolar arası yatırım yapacak.

Analysys Mason tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, siber güvenlik saldırılarını bertaraf etmek adına 2025 yılına kadar küçük ve orta ölçekli şirketlerin (SME) önümüzdeki 4 yıl içerisinde en az 30 en fazla 90 milyar dolarlık yatırım yapması bekleniyor. SME’lerin siber güvenlik sektörünün bu tarihten itibaren üçte birlik iş hacmini oluşturması bekleniyor.

Pandemiden de kötü

Pandemi dönemiyle dijital dönüşüm sürecini hızlandıran SME’ler diğer taraftan siber tehditlere daha maruz kalmaya başladı. Global sigorta şirketi Hiscos, son 12 ay içerisinde İngiltere, ABD, Fransa, Almanya, Hollanda ve İspanya ülkelerinde SME’lerin %23’ünün en az ciddi boyutta bir adet siber saldırıya maruz kaldığını belirtiyor. Araştırmaya göre, bir siber saldırının ortalama verdiği ekonomik zarar ise 25 bin doların üzerinde ölçülüyor. Birçok şirket için bu rakam, pandeminin etkisinden daha da olumsuz olarak kayıtlara geçiyor. Sadece 2020 yılında siber güvenliğe 57 milyar dolar harcayan SME’lerin ağırlığı ağ güvenliğine verdiği gözlemleniyor. Önümüzdeki dönemde uzaktan çalışma modelleriyle ortaya çıkan yeni açıkları kapatmak için siber güvenlik birimlerinin yoğun bir mesai harcayacağı tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu