Kullanıcılar akıllı telefon aksesuarlarına yöneliyor!

Canalys’ın son tahminine göre, akıllı telefon aksesuarları yani giyilebilir bileklikler ve TWS kulaklıkları, 2021'de sırasıyla 200 milyon ve 350 milyon adedi aşacak.

Canalys’e göre, COVID-19 salgını küresel olarak devam ederken tüketiciler dikkatlerini akıllı giyilebilir ve akıllı kulaklık aksesuarlarına çevirdi. Canalys’ın araştırması, akıllı telefonlara kıyasla giyilebilir bilekliklerin ve TWS kulaklık kategorilerinin salgına karşı daha dayanıklı olacağını ve sevkiyatların 2020’de yüzde 32 gibi bir oranda artacağını gösteriyor.

Araştırmalar, TWS kulaklıklarının 2021’de yüzde 39 artarak 350 milyonun üzerinde birime ulaşmasını bekliyor. Bu oran, aynı yıl yüzde 12 oranında büyümesi beklenen giyilebilir bilekliklerden çok daha güçlü bir büyüme kaydedeceğini gösteriyor.

Canalys araştırma analisti Cynthia Chen, “Pandemi, akıllı telefonları yükseltme döngülerini uzatacak. Ancak tüketicilerin sağlık ve zindeliğe olan ilgisi önemli ölçüde arttı. Uzaktan eğitim, uzaktan çalışma, açık hava sporları ve rekreasyon gibi iç mekan etkinliklerine katılım da artmaya devam etti. Bu artış TWS kulaklıklar için beklenenden daha büyük bir büyüme sağlıyor.” dedi.

Çinli akıllı telefon üreticileri de giyilebilir bileklik ve TWS kulaklık kategorilerinde denizaşırı pazarlarda büyüme fırsatları arıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu