LG, akıllı telefon kamera modülünü tanıttı

Şirket, 4-9 kat telefoto aralığına sahip periskop tarzı gerçek optik zoom kamera modülünün tanıtımını yaptı.

LG artık akıllı telefon üretmese de onlar için bileşenler üretmeye devam ediyor. Şirket, 4-9 kat telefoto aralığına sahip periskop tarzı gerçek optik zoom kamera modülünün tanıtımını yaptı. Bu, akıllı telefon kameralarının bütün yakınlaştırma aralığı boyunca tam görüntü kalitesini korumasını sağlarken aynı zamanda gerekli modül boyutunu ve sayısını potansiyel olarak azaltıyor.

Samsung, ilk olarak Galaxy S20 Ultra akıllı telefonda kullanılan ve dört kat yakınlaştırma özelliğine sahip, “katlanmış” lens olarak da bilinen benzer bir kamera modülü geliştirdi. LG Innotek, Xperia 1 IV akıllı telefon için Sony’ye yakınlaştırma modülünün önceki bir sürümünü sundu. Çoğu akıllı telefon kamerası, dijital yakınlaştırma ile çoklu kamera modüllerini birleştiren hibrit yakınlaştırma kurulumları kullanıyor. Belirli yakınlaştırma aralıkları, aralarını doldurmak için bir dijital yakınlaştırmayla ayrı kameralar kullanıyor. Bu da aslında yeni kamera modülünün farkını ortaya koyuyor.

Bununla birlikte, LG’nin “Optik Yakınlaştırma Kamerası”, aynasız ya da DSLR fotoğraf makinesinde bir yakınlaştırma merceğinde gördüğünüze benzer, hareketli bileşenlere sahip bir yakınlaştırma aktüatörü içeriyor. LG’ye göre mikrometreye kadar hızlı ve hassas bir şekilde çalışıyor. Buna ek olarak pil ömründen de ciddi tasarruf sağlıyor. Modül takılıyken, sensör 4-9x yakınlaştırma aralığının tamamında tam çözünürlüğü koruyarak telefoto çekimlerde daha fazla ayrıntı sunuyor.

Şirket, teknolojiyi yeni Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platformuna entegre edebilmek için Qualcomm ile ortaklık kurdu. LG, konuyla ilgili, “Bu modül; otomatik odaklama, otomatik pozlama, otomatik beyaz dengesi, lens gölgeleme düzeltmesi ve çok daha fazlasını içeren optiklere özel görüntü ayarını geliştirecek. Ayrıca fotoğraflar ve videolar büyüleyici görüntü kalitesi ile birlikte geliyor.” dedi. Yeni modül, 3 Ocak’tan itibaren CES 2023’te duyurulan akıllı telefonlarda görünecek. LG herhangi bir marka ya da model açıklaması yapmıyor ama yakında Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile potansiyel olarak kullanabilecek çok sayıda akıllı telefon var. Bunlar arasında OnePlus 11 serisi, Xiaomi 13, Motorola X40 ve Oppo Find X de yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu