CES 2024 öncesi göz alıcı tanıtım: LG’nin AI işlemcili OLED TV serisi!

LG'nin yeni OLED TV'leri, hem NVIDIA G-Sync hem de AMD FreeSync desteği sunuyor.

LG Display, CES 2024 öncesinde yeni OLED TV serisini duyurdu. LG Signature OLED M4 ve OLED G4 TV’ler, geçen yılki modellerin dört katı performans sunan güncellenmiş bir AI işlemci olan Alpha 11 AI işlemciyle donatıldı. Bu işlemci, oyun sırasında görsel performansı %70 oranında artırıyor. AI çipi, nesneleri ve arka planları yükselterek bulanıklığı azaltıyor, renkleri filme yapımcıların niyet ettiği duygusal unsurları en iyi şekilde yansıtacak şekilde ayarlıyor. Ayrıca, LG’nin Dynamic Tone Mapping Pro teknolojisi sayesinde daha “üç boyutlu” bir görüntü vaat ediyor. AI çipi, sanal surround ses sağlıyor ve diyalogları iyileştirmek için ses parçalarından vokalleri ayırabiliyor​​.

LG, CES öncesinde AI işlemcili 2024 OLED TV'yi tanıtıyor
LG, CES öncesinde AI işlemcili 2024 OLED TV’yi tanıtıyor

Yeni OLED TV’lerin çözünürlüğü 4K olarak kalırken, yenileme hızları 144Hz’e yükseltildi. Yüksek yenileme hızları, aksiyon dolu içerikleri izlemek ve oyun oynamak için mükemmel. Her TV, LG’nin webOS platformuna erişim sunuyor, bu platform üzerinden akış içeriği izlenebiliyor ve bulut üzerinden oyun oynanabiliyor. M4 modeli, LG’nin Zero Connect Box’ı ile geliyor, bu teknoloji ses ve videoyu kablosuz olarak aktarıyor ve kablolu bağlantılara gerek bırakmıyor. Bu teknoloji, 4K’ya kadar gerçek zamanlı video ve ses iletimi sağlıyor ve temiz bir oturma odası estetiği için ideal​​​​.

LG, CES öncesinde AI işlemcili 2024 OLED TV'yi tanıtıyor
LG, CES öncesinde AI işlemcili 2024 OLED TV’yi tanıtıyor

LG’nin yeni OLED TV’leri, hem NVIDIA G-Sync hem de AMD FreeSync desteği sunuyor, bu da oyun severler için büyük bir avantaj. Paneller, LG’nin Game Optimizer seçim ekranı ile geliyor, bu ekran kullanıcılara farklı oyun türleri için tasarlanmış ekran ön ayarları arasında anında geçiş yapma imkanı sunuyor​​. Fiyatlandırma ve kullanılabilirlik hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor, belki CES 2024’te daha fazla bilgi edinebiliriz. LG ayrıca, bu duyuruya ek olarak devasa bir 97 inçlik M3 OLED ekran ve 98 inçlik bir QNED modelini de tanıttı​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu