LG, Türkiye pazarında iddialı olmak istiyor

LG Electronics Türkiye Mobil İletişim Satış Bölüm Başkanı Ufuk Gürsoy, akıllı telefon pazar payındaki büyüme ile ilgili amiral gemisi olarak G2’ye odaklandıklarını ve cihazın Türkiye’de benimsetme hedeflerinin olduğunu söyledi. 

ATİLLA MEDE

LG Electronics olarak son dönemlerde mobil tarafta ciddi bir hareketlilik yaşıyor. Son iki yılda akıllı cep telefonu pazarındaki varlığını iyiden iyiye arttıran LG, amiral gemisi akıllı telefonu G2 ile bu alandaki bilinen tasarımların dışına çıktı. İnsan davranışı ve kullanıcı taleplerini analiz ederek G2’yi tasarladıklarını söyleyen LG Electronics Türkiye Mobil İletişim Satış Bölüm Başkanı Ufuk Gürsoy, “Öncesinde önemli bir Ar-Ge çalışmasının yanı sıra kullanıcı eğilim ve beklentilerini analiz eden uzun bir hazırlık süreci yaşadık.” diyor.

LG Electronics olarak küresel anlamda ve yerelde işbirliklerine büyük önem verdiklerini kaydeden Gürsoy, bu ortaklıklar sayesinde rakiplerden bir adım öteye taşındıklarını söylüyor. Dünya elektronik pazarının önde gelen şirketlerinden biri olan markanın, Innotek, Display ve Chem ile ortaklığı var. Firmanın Chem ile ortaklığı özellikle cep telefonu ürünlerinde daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Söz konusu ortaklık kapsamında pil ömrünü artıran teknolojiler üzerinde çalışan firma, Display ortaklığı çerçevesinde ise ekran teknolojilerinde Ar-Ge çalışması yapıyor.  LG Innotek ile de ürünlerin ana maddelerinin daha iyi şekilde üretilmesine odaklanıyor. Pazar payındaki büyüme ile ilgili amiral gemisi olarak G2’ye odaklanan firmanın hedefi; ürünü Türkiye’de tanınmasını sağlamak ve benimsetmek.  “Bu temponun ardından elbette ki yepyeni akıllı cep telefonlarıyla kullanıcılarımızın karşısında olacağız” diyen Gürsoy G2 rüzgârının ise bir süre daha devam edeceği bilgisini veriyor.

Sese zoom yapıyorufuk-gursoy

Tam işaret parmağının altına yerleştirilmiş ‘Sihirli Tuş’ telefon tutuşunda en çok kullandığınız işaret parmağımız düşünülerek tasarlandığını söyleyen Gürsoy,  G2’nin en belirgin özelliğinin diğer telefonlardan farklı olarak tuşlarının arkada yer alması şeklinde açıklıyor. Telefondaki Optimal Image Stablizer (OIS) teknolojisi ile fotoğraf kalitesinde de de iddialı. OIS sayesinde hareketli görüntülerin sabit ve net bir şekilde alınmasını sağlayan cihaz, video kaydında da dikkat çekici özelliklere sahip. Örneğin cihaz, uzaktan gelen bir sese doğru zoom yapıldığında oradan geçen sesi arttırabiliyor. Akıllı telefonlarda en çok şikâyet edilen pil sorununa da çözüm sunan G2’nin 3,000mAh pili de önemli yeniliklerinden biri.  Bu yenilik cihazın pilinin geleneksel telefonlara göre çok daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Telefonun stüdyo kalitesinde Hi-Fi ses sisteminin bulunduğunu söyleyen Gürsoy,  “Bu da daha önce görülmemiş bir ses düzeyi demek” değerlendirmesini yapıyor. Kullanıcıya telefon özelliğinden daha farklı hizmetler de sunan cihaz, evdeki elektronik cihazları da yönetip kumanda edebiliyor. Ayrıca telefon sahibinin dışında birinin kullanımı söz konusuysa farklı kullanıcı modu kilidi oluşturmak ve Privacy Keeper ile arayan kişinin bilgilerini otomatik olarak gizlemek gibi çeşitli yenilikçi özellikler de sunuyor. Gürsoy,  cihazın tamamen kullanıcı eğilimleri doğrultusunda geliştirildiğini belirterek, “G2 akıllı telefonda bildiğimiz ve benimsediğimiz tasarımı tamamen bir yana koyup, kullanıcının eksenini değiştiriyor” şeklinde konuşuyor. Fiyatı ise Gürsoy’a göre sahip olduğu teknolojik özelliğe nispeten uygun. L ve G serisi olmak üzere iki farklı ürün grubu olduğuna değinen Gürsoy,  “L serisi ile giriş ve orta sınıf ürünler ile, G serisi ile de üst seviye ürünler ile varız. Her iki seviyede de fiyat –fayda ilişkisinde ortak amaç, faydayı en üst seviyede tutmak” şeklinde konuşuyor.

LG olarak 2014’e Nexus 5 ve G Flexile ile gireceklerini belirten Gürsoy, “Geniş ekranlı ürünler geliştirme konusunda  müşterinin beklentileri ve genel yönelimler ne talep ediyorsa, biz de müşteri memnuniyetine en fazla fayda sağlayacak ürünler geliştirmeye devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu