LibreOffice birçok yenilikle güncellendi

Microsoft Office’e en önemli alternatiflerden biri olan LibreOffice aldığı güncelleme ile yeni özelliklere kavuştu.

Ücretsiz ofis uygulamaları içinde haklı bir ünü olan LibreOffice yeni bir güncelleme aldı. Daha kabiliyetli hale gelen yazılım artık birçok yeni özelliği bünyesinde barındırıyor.

LibreOffice birçok yenilikle güncellendi

Açık kaynak kodlu uygulama olan LibreOffice 7.0 sürümü ile birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Geliştirici ekibin paylaştığı bilgilere göre artık ofis yazılımı ODF 1.3 desteğine sahip. Bu destek sayesinde bazı yeni özellikleri kullanma imkanı gelirken dijital imza gibi yeni özellikler de yazılıma ekleniyor. Son sürüme gelen bir diğer yeni özellik ise AMD Skia grafik motorunun kullanımı. Bu sayede çok daha akıcı bir deneyim sağlanmış oluyor.

Öte yandan 7.0 sürümü ile beraber Microsoft uygulamalarından gelen dosyaların açılma sorunu da giderildi. Bu sayede kullanıcılar Microsoft Office yazılımlarında üretilmiş dosyaları bu yazılımla rahatlıkla açabilecekler.

Öte yandan geliştirilen bir diğer özellik ise tasarımla ilgili oldu. Artık LibreOffice daha modern bir simgeyle geliyor. Bu simge değişikliği yazılımın hem macOS, hem Windows hem de Linux sürümünde yapıldı.

Ayrıca yazılımla ilgili performans düzenlemeleri de yapıldı ve bazı bilinen sorunlar da düzeltildi. Eğer ücretsiz bir Office paketi arıyorsanız LibreOffice’i internet sitesi üzerinden indirip kullanabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu