LinkedIn Çin’de kapanıyor

Kararın, Çin'deki internet düzenlemelerinin yanı sıra pandemi nedeniyle zorlaşan iş koşulları yüzünden alındığı belirtildi.

LinkedIn, Çin hükümetinin internet düzenlemelerinin yanı sıra COVID-19 pandemisi nedeniyle iş yapma koşullarının zorlaşmasından dolayı, Çin’deki bazı işlerini sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Şirket ayrıca 716 çalışanını işten çıkaracağını ve Çin’deki faaliyetlerini ölçeklendireceğini belirtti.

2014 yılında Çin pazarına giren şirket, Çin hükümetinin istediği şekilde içeriği sansürlemek zorunda kalmadan, ülkedeki kullanıcılar için bir iş ağı sunma sözü vermişti. Ancak son yıllarda Çin hükümeti, yabancı teknoloji şirketlerini daha sıkı bir şekilde düzenlemeye başladı. LinkedIn, Çin’deki internet düzenlemelerine uygun olmak için içerik ve kullanıcı verileri konusunda bazı kısıtlamalara uymak zorunda kaldı.

LinkedIn CEO’su Ryan Roslansky yaptığı açıklamada, uygulamayı kapatma kararının iş ortamının giderek daha karmaşık hale gelmesi ve Çin’deki internet düzenlemeleri nedeniyle kısıtlamalara maruz kaldıklarından dolayı alındığını söyledi. Ayrıca, LinkedIn’in Çin’deki internet sitesi ve mobil uygulama hizmetlerinin etkilenmeyeceğini ve şirketin Çin’de faaliyet göstermeye devam edeceğini belirtti.

Bu kararla LinkedIn, Çin’deki varlığını azaltan diğer teknoloji şirketleri arasında yerini aldı. Facebook, Twitter ve Google gibi platformlar Çin’deki yasal düzenlemelere uygun olmadıkları gerekçesiyle yasaklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu