Los Angeles’tan güvenli internet uygulaması

Los Angeles valiliği, kullanıma açtığı ücretsiz güvenlik uygulamasıyla halka açık ağlardaki tehditleri güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Los Angeles valiliği geçtiğimiz günlerde ücretsiz bir cep telefonu güvenlik uygulamasını vatandaşların kullanımına açtığını duyurdu. Amaç özellikle halka açık kablosuz ağlar üzerinden yayılan tehditlere karşı vatandaşları daha güvenli hale getirmek.

Halka açık ağları koruma altına almak

Los Angeles’ta bölge güvenlik şefi olarak çalışan Hilda L. Solis, “10 milyon yaşayan insan için güvenli bir ortam oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz.” diyor. Solis özellikle metro ve otobüs gibi toplu taşımalarda ücretsiz kablosuz ağ hizmeti sunduklarını da hatırlatıyor: “İnternet ağımıza bağlanan her cihazı korumak bizim görevimiz.”

Sahte mesajlara karşı koruma sağlıyor

Kullanıcılar LA Secure isimli uygulamayı cep telefonlarına indirebiliyor. Gerçek zamanlı siber tehdit analizi yapan uygulama anında uyarıda bulunup kullanıcının ne yapması gerektiğine dair bildirimde bulunuyor. E-posta üzerinden gelen yemleme denilen sahte mesajlar da LA Secure üzerinden tespit edebiliyor.

Zimperium isimli şirket tarafından geliştirilen uygulamanın diğer eyaletlere ve ülkelere nasıl etki edeceğini zaman gösterecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu