Macco Robotics’ten 5G ve edge destekli barmen robot

Birçok farklı kokteyl hazırlayabilen ve onun üzerinde dil konuşabilen robot barmen aynı zamanda sadık müşterilerini yüzlerini de tanıyor.

Telefon üreticileri ve telekom firmaları, bu hafta Barselona’da düzenlenen endüstrinin en büyük buluşmalarından birinde bir dizi yeni cihaz ve teknolojiyi tanıttı. 5G barmen bu buluşmada büyük ilgi gördü. Birçok farklı kokteyl hazırlayabilen ve onun üzerinde dil konuşabilen robot barmen aynı zamanda sadık müşterilerini yüzlerini de tanıyor. Yüz tanıma özelliği ImmersiveLab ve Bee the Data tarafından geliştiriliyor. Robotun konuşma becerisinin ardında ise 5G ve Edge Computing yatıyor.

Pandeminin yükselen değeri

İspanyol “gıda teknolojisi” grubu Macco Robotics tarafından geliştirilen “yüksek katma değerli” bir barmenden içki içenler arasında Barcelona futbol kulübünün başkanı Joan Laporta da yer aldı. Üretici bilgilerine göre, 5G özellikli insansı robot “günde 24 saat çalışabilir”. Şirket, Covid’ten etkilenen bu zamanlarda robotun insan rakiplerine göre başka bir avantajı daha var; “gereksiz temastan” kaçınıyor ve hastalık taşıma risklerini azaltıyor.

İnovasyon, Ağ ve BT Müdürü Mercedes Fernández şunları söylüyor: “Robotik, yaygın olarak kullanıldığı endüstriyel sektörden ekonomimizin diğer sektörlerine durdurulamaz bir şekilde sıçrama yapıyor. 5G ve Edge Computing, dijital evrimde kilit bir rol oynuyor. İnsanlara isimleriyle hitap edebilmek veya onlarla ana dillerinde konuşabilmek, ne olursa olsun, bize bu çizgide ilerlemek için iyi bir yol gibi görünüyor, bu da dünyamızı daha insancıl hale getirmek için teknolojiyi kullanma çağrımızı güçlendiriyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu