Market alışverişlerini robotlar taşıyacak

Marketlerde müşterilerin kapısına dağıtım yapabilecek robotlar üretiliyor. 
starship-robot
Starship Technologies’in marketlerden müşterilerin kapısına kadar dağıtım yapabilecek robotlar üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Skype’ın kurucu ortakları Janus Friis ve Ahti Heinla’nın girişimi olan Starship Technologies, robotlar vasıtasıyla bu “taşımacılık” konusunun üzerine gidecek. Şirket, özellikle bakkal ve marketlerden müşterilerin kapısına kadar dağıtım yapabilecek robotlar üzerinde çalışıyor.
Konuyla alakalı olarak Heinla, üç ana madde üzerinde durduklarını belirtiyor… Bunlar;
*Sıfır bekleme,
*Sıfır maliyet,
*Sıfır çevre kirliliği,

Taşıma işlemi 1 sterlin

Ek olarak taşıma işleminin yalnızca 1 sterlin karşılığında gerçekleştirecek olması firma tarafından “sıfır maliyet” olarak ifade ediliyor. Bunların yanında, çoğumuzun gözünden kaçan “çevre kirliliği” konusu da şirket tarafından dikkate alınmış ve robotlarla ürün teslimatının yapılabiliyor olması haliyle çevrenin de kirlenmemesini sağlıyor.
starship-technologies-

30 dakikadan daha kısa süre içinde taşınıyor

Starship olarak isimlendirilen robot, kendi bünyesinde özel bir navigasyon/harita teknolojisi kullanıyor. Bu sayede önüne çıkan engeller ya da çevre faktörlere karşı hazırlıklı oluyor. Kaldırımlardan yol alan robot bir saniye içerisinde 4 metre kadar gidebiliyor. Kullanıcı mobil uygulama üzerinden seçtiği bölgede 30 dakikadan daha kısa bir süre içerisinde taşıma işlemi gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca robotla 9 kilogramlık yük taşıma imkanı bulunuyor.
starship-technologie
Gün içerisinde robotların tamir ve bakım işlemleri gerçekleştirileceği gibi aynı zamanda şarjları da gün içerisinde bu merkezlerde doldurulacak. Şimdilik test aşamasındaki bu proje, gelecek yıldan itibaren bazı bölgelerde aktif olarak sunulmaya başlanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu