McDonald’s, İsviçre’de Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladı

Girişim, Lugano şehrinin Mart 2022'de Bitcoin, Tether ve LVGA tokenini yasal ihale olarak kabul edeceğini açıklamasının ardından geldi.

Fast-food zinciri McDonald’s, İsviçre’nin Lugano kasabasında artık Bitcoin (BTC) ve Tether’i ödeme yöntemi olarak kabul ediyor. Bu girişimle McDonald’s, Batı Avrupa’da kripto kabulü için sıcak nokta haline geliyor. 

Haber, Bitcoin Magazine’in Twitter’a yüklediği video ile duyuruldu. Videoda, McDonald’s dijital büfesinde yemek siparişi vermek ve normal kasada ödeme yapmak için gereken süreç yer alıyor. Ayrıca, müşteri ödeme yapmak için bir mobil uygulama kullanıyor ve kredi kartı makinesindeki BTC sembolünün yanında ödeme uyumluluğunu gösteren Tether logosu da bulunuyor.

Girişim, park cezaları, kamu hizmetleri ve öğrenci öğrenim fiyatları için ödeme seçeneklerini genişleterek Lugano sakinlerinin vergilerini kripto para birimi kullanarak ödeme yapmalarını sağlayacak. Ek olarak, 200’den fazla yerel mağaza ve işletmenin, ürün ve hizmetler için kripto ödemelerini kabul etmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu