Almanya’da tarihi operasyon: 50 bin Bitcoin ele geçirildi!

Devam eden soruşturmada olayın ticari para aklama iddialarıyla bağlantısı araştırılıyor.

Almanya Federal Ceza Polisi (BKA), tarihteki en büyük kripto para el koymasını gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklamada, toplam değeri 2,17 milyar dolar olan 50.000 Bitcoin’in ele geçirildiği belirtildi.

Coindesk’in haberine göre, ele geçirilen Bitcoin’lerin 2013 yılında Telif Hakkı Yasası’nı ihlal eden bir korsanlık web sitesinin faaliyetleriyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Şüphelilerden biri Bitcoin’leri Federal Ceza Polisi Ofisine gönüllü olarak transfer ettiğini açıkladı. Henüz resmi yargı süreci başlamamış olsa da, devam eden soruşturmada olayın ticari para aklama iddialarıyla bağlantısı araştırılıyor.

Polis açıklamasında, el konulan Bitcoin’lerin kullanımına dair nihai bir kararın henüz alınmadığı belirtilirken, olayın finansal yansımaları ve gelecekteki adımlar merakla bekleniyor.

Bu olay, 2023 yılında ABD hükümetinin karanlık ağ pazarı Silk Road ile bağlantılı olarak 216 milyon dolar değerindeki Bitcoin’e el koymasının ardından geldi. ABD hükümeti, Arkham verilerine göre şu anda 9,5 milyar dolar değerinde BTC tutuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu